Prethodni članak
Sljedeći članak

[ODRŽAN ŠESTU GODINU ZAREDOM] Sajmeni dan u Tuhlju i ove godine okupio velik broj posjetitelja


Ove subote na prostoru ispred DVD-a Tuhelj održan je 6. Sajmeni dan u Tuhlju.

Nakon otvorenja Sajma od strane načelnika Općine Tuhelj Mladena Hercigonje, posjetitelji su u subotnje poslijepodne mogli pratiti raznovrsni kulturno-umjetnički program: nastup puhačkog orkestra Lipa Tuhelj, dramsku izvedbu Družine za njegovanje kajkavske riječi Osnovne škole Lijepa naša, nastup KUD-a Naša Lipa Tuhelj i tamburaškog sastava Ekipa.

Tijekom manifestacije posjetitelje je oduševio mimohod Puhačkog orkestra Lipa Tuhelj i Desiničkih mažoretkinja od prostora DVD-a do centra Tuhlja i livade na kojoj se održavalo natjecanje konja jahača i konjskih zaprega koje je organizirano u suradnji sa Zagorskom udrugom uzgajivača konja.

Od 20-ak sudionika natjecanja najbolji u natjecanju u kategoriji konjskih zaprega bili su Dragutin Tovernić, Boris Antolić i Mladen Cerovski, a u kategoriji konjskih zaprega prvo mjesto osvojio je Vinko Zajec, drugo Dino Bratovenski i treće Mladen Cerovski.

Uz kulturno-umjetnički program i natjecanje konja, posjetitelji su imali priliku prošetati između štandova više od 30-ak izlagača domaćih tradicionalnih proizvoda.

Ukupno 14 udruga natjecalo se u kuhanju gulaša, pod budnim okom tročlanog žirija koje je predvodio kuhar iz Terma Tuhelj Darko Piljek. Najbolji gulaš ove godine skuhale su djelatnice Općine Tuhelj, drugo mjesto pripalo je Kuburaškoj udruzi Gromovi Zagorja, a treće mjesto osvojila je Udruga vinara, vinogradara i prijatelja dobrog vina Trs Tuhelj.

- Sajmeni dan održava se već šestu godinu zaredom u organizaciji turističke zajednice tijekom manifestacije Dana Općine Tuhelj. Svake godine nastojimo upotpuniti program i sadržaje za posjetitelje, stoga nas raduje velika posjećenost ovog događanja, što je pokazatelj da smo uspjeli u nastojanjima da posjetiteljima pružimo doživljaj sajma koji se nekad održavao u Tuhlju i prisjetimo ih na stara vremena uz zagorski ugođaj, program i prikaz domaćih obrta i rukotvorina - istaknula je tom prilikom direktorica Turističke zajednice Biser Zagorja Tatjana Petranović Capar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook