Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Kumrovec kreće s izgradnjom punionice električnih automobila


Općina Kumrovec kreće s izgradnjom AC punionice za punjenje 2 električna automobila. Na temelju raspisanog “Javnog poziva za neposredno sufinanciranje gradnje punionica vozila na električnu energiju 2019.” od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Općina Kumrovec izradila je Projekt izgradnje punionica električnih vozila te ostvarila pozitivnu prijavu na javni poziv.

Odobrena su sredstva za neposredno sufinanciranje projekta poticanja energetske učinkovitosti u prometu u iznosu 40% opravdanih troškova projekta. Ukupna procjenjena vrijednost investicije iznosi 68.625,00 kuna od kojih opravdani troškovi projekta iznose 61.750,00 kuna, a Fond projekt sufinancira sa 40% bespovratnih sredstava. Lokacija za izgradnju punionice je parkiralište ispred Centra za posjetitelje Kumrovec koji je trenutno u rekonstrukciji. Planirano puštanje u rad punionice je do svibnja 2020 godine.

- Zbog povećanja cijena goriva i razvojem tehnologije koja je učinila električna vozila pristupačnijima, kao i izdašnim državnim subvencijama za kupnju sve se više vozača odlučuje na kupnju električnih vozila. Trenutno je najveća prepreka mnogim vozačlima pri odluci o kupnji novog električnog vozila rijetka i nerazvijena mreža javnih punionica u Hrvatskoj. Imajući u vidu potencijal razvoja Kumrovca kao važnog turističkog mjesta Općina Kumrovec odlučila je na vrijeme osigurati preduvjete u vidu razvoja javne infrastrukture u koju spada i osiguranje dostupnosti javne punionice električnih vozila u centru Kumrovca. Fond je uvidio važnost našeg projekta te odobrio sufinanciranje izgradnje AC punionice - rekli su iz Općine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook