Prethodni članak
Sljedeći članak

Opsada pred školom: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!


Osnovna škola u Zagrebu u četvrtak ujutro bila je pod opsadnim stanjem, a intervenirala je i policija. Kako doznaju 24 sata od dobro upućenih izvora, učiteljica se s učenicima zaključala u razred nakon što su roditelji 9-godišnjaka, koji mjesecima terorizira ostale vršnjake, zahtijevali da se priključi nastavi s njima. Kako tvrde roditelji ostale djece i odvjetnica Anamarija Vegar, dječak je zadnja dva mjeseca izdvojen s nastave i s njim rade u knjižnici jer je skoro dvije godine vršio psihičko, fizičko i seksualno nasilje nad vršnjacima. Situacija je eskalirala nakon što su roditelji dječaka danas došli u školu i zahtijevali da dječak uđe u razred, pišu 24 sata.

- Roditelji s njim stoje pred školom i ne žele otići. Ravnateljica je pozvala policiju, a profesori im ne daju da uđu na kat. Učiteljica se s djecom zaključala u razred. Nije im rekla zašto, već ih je zaštitila i rekla im da vježbaju protokol kao za potres i za druge situacije i da je policija dolje iz drugih razloga. Tako da su djeca smirena i ne znaju pravi razlog - doznali smo od nekoliko roditelja škole.

Taj je dječak od ožujka izdvojen iz razreda, ali je i dalje boravio u školi.

Odvjetnica: Vrši nasilje već dvije godine

Odvjetnica Anamarija Vegar došla je danas pred školu i rekla da dječak već skoro dvije godine vrši nasilje i da je danas situacija eskalirala.

- Ne štite se interesi tog djeteta kao ni djece koja su žrtve nasilja. Zamislite da žrtvi silovanja kažu da sad mora s njim spavati u krevetu, to ne koristi nikome. Koliko znamo, roditelji nisu mogli imati uporište u nikakvoj odluci da se taj dječak vrati u razred jer tu odluku, koliko znamo, nitko nije donio - rekla je odvjednica Vegar.

Kako doznaju 24 sata, dječak je bio smješten u knjižnicu i pratio je nastavu online na računalu, a uz njega je stalno jedan učitelj. Dječak je uvijek bio u pratnji odrasle osobe i nije jeo u isto vrijeme kad i učenici iz njegovog razreda, ali djeca se nisu usuđivala odlaziti u knjižnicu.

‘Začepi gubičetinu‘, ‘kurvo‘, ‘lešinarko‘, ‘debela kravo‘, neke su od uvreda kojima je mjesecima svakodnevno ‘častio‘ svoje vršnjakinje u razredu. Užasnute djevojčice maltretirao je, zlostavljao i seksualno uznemiravao, a snimao ih je i mobitelom.

Isto je činio i dječacima, a pritom ih je jako udarao po leđima i šakom u glavu u nekoliko navrata, a znao je i prijetiti da će nastradati njihovi mame i tate. Dječaka sitnije građe bacao je u zrak, a drugog je tako jako gurnuo da je lupio glavom u rub stola i dobio je podljev pod okom.

Dječak je u školu došao lani nakon fizičkog nasilja u prethodnoj školi. U početku njegovi vršnjaci nisu prijavljivali nasilno ponašanje, bio je nov, mislili su da se nije prilagodio.

fotografija je ilustracija 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook