Prethodni članak
Sljedeći članak

[POTPISAN UGOVOR] Kroz devet dana kreću radovi na izgradnji kružnog toka u Oroslavju

Povećat će se sigurnost odvijanja prometa u samom centru grada


U Oroslavju je danas potpisan ugovor između Županijske uprave za ceste i Završnih radova Krešo, o izgradnji kružnog toka na križanju dviju županijskih cesta, kod oroslavske crkve.

Ugovor su potpisali ravnatelj ŽUC – a Krapinsko –zagorske županije Stjepan Sirovec i vlasnik tvrtke izvođača radova Krešimir Šoštarko. – Izgradit će se kružni tok prometa, koji će se prostorno uklopiti u prometnu cjelinu, s postojećim kružnim tokom 150 metara zapadno. Takvim prometnim rješenjem sigurno ćemo povećati sigurnost odvijanja prometa ovdje u samoj jezgri i doprinijeti propusnoj moći odvijanja prometa unutar samog raskrižja i jezgre Oroslavja – rekao je Sirovec.

Kružni tok će se graditi unutar samog obuhvata javnih površina, na zemljištu i vlasništvu Grada Oroslavja te Županijskih cesta, a nova će se građevina uklopiti unutar postojećeg sustava odvodnje i javne rasvjete, pojasnio je Sirovec. Građevinski radovi vrijede 1.243.744 kune, plus stručni nadzor geodetski i tehnološki od 68.750 kuna, što je ukupna investicija od 1.313.494 kune, a pokrit će ju Županijska uprava za ceste KZŽ.

Radovi bi trebali početi kroz 8 ili 9 dana, a Krešimir Šoštarko, vlasnik Završnih radova Krešo, rekao je kako će radove nastojati završiti u roku, odnosno kroz 90 dana.

Gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak izrazio je zadovoljstvo što se konačno kreće u izgradnju kružnog toka u samom centru Oroslavja, na ovom iznimno prometnom raskrižju. – Kružni tokovi su najbolja rješenja, prema istraživanjima, tako se za oko 50 posto smanjuju nesreće. Tako da prvo ovdje govorimo o sigurnosti, a onda i o estetskom rješenju za sami centar grada – rekao je Gredičak i pozvao građane Oroslavja na strpljenje tijekom izvođenja radova.

-Napravljen je kvalitetan dokument kojim smo pokušali, u okviru novaca s kojima raspolažemo, identificirati najkritičnije točke prometne u Krapinsko – zagorskoj županiji i krenuti u realizaciju tih projekata. O rotoru u Oroslavju govorimo već dvije, tri godine, još je lani bila spremna projektna  dokumentacija, ove godine uspjeli smo zatvoriti financijsku konstrukciju i za 8 ili 9 dana će početi radovi – rekao je župan Željko Kolar.

Napravljen je  elaborat odvijanja prometa za vrijeme trajanja radova. Promet će se cijelo vrijeme regulirati semaforima, osim u nekim trenucima kada će se na tom dijelu promet trebati zatvoriti u potpunosti na koji dan, a tada će se iznaći alternativni prometni pravci, kako bi se omogućio normalan protok prometa.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook