Prethodni članak
Sljedeći članak

PRIPREMITE JAKNE: Za vikend nam stiže novo zahlađenje


Na jugu zemlje veći dio dana bit će uglavnom sunčano, a potom slijedi postupno jače naoblačenje sa sjeverozapada. Kiša će padati kasno popodne, osobito navečer, kada je moguća i grmljavina, i to većinom na zapadu unutrašnjosti i na sjevernom dijelu Jadrana, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Puhat će uglavnom slab, sredinom dana i popodne na Jadranu i u krajevima uz Jadran umjeren jugozapadni i zapadni vjetar. Navečer će zapuhati mjestimice sjeverozapadni, a podno Velebita i bura. Najviša dnevna temperatura bit će od 16 do 21 °C.

U petak će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Padat će mjestimična kiša u noći i prijepodne, a na istoku, na krajnjem jugu te u dijelu Like i Gorskog kotara poneki je pljusak moguć i popodne. Puhat će većinom slab vjetar, ponegdje umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

U subotu će u prvom dijelu dana biti uglavnom sunčano. Popodne će u porastu biti naoblaka u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, zatim će pasti i kiša, moguće lokalno i grmljavina.

S padom temperature u noći se očekuje i snijeg u višem gorju. U nedjelju će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ponegdje će pasti malo kiše u unutrašnjosti, u višem gorju i snijega. Na kišu treba računati i na južnom te na dijelu srednjeg Jadrana.

U ponedjeljak će biti većinom sunčano, osobito na Jadranu, a u unutrašnjosti može biti ponekog lokalnog pljuska. Vjetar će u subotu puhati slab i umjeren jugozapadni, ponegdje na udare jak, osobito u višim predjelima, a u nedjelju sjeverozapadnjak i sjeverac.

Na Jadranu u subotu jugo u jačanju do kraja dana mjestimice na jako, u nedjelju prolazno jugozapadnjak pa sjeverozapadnjak, a u ponedjeljak bura, prema kraju dana opet jugo. U subotu će biti toplo, a od nedjelje će se temperature spustiti, posebno u unutrašnjosti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook