Prethodni članak
Sljedeći članak

PROGNOZA: Evo kakvo će vrijeme biti kroz narednih 7 dana

Naš prognostičar Kristijan Božarov donosi kakvo će biti vrijeme


Nakon nekoliko lijepih i dosta vrućih ljetnih dana tijekom ponedjeljka je vrućina dosegla svoj maksimum.U većem dijelu Hrvatske je temperatura zraka prešla 35 stupnjeva, a ponegdje u Dalmaciji je narasla i na 40°C! Promjena vremena se očekuje tijekom utorka i srijede kad bi do nas trebala stići hladna fronta uz moguće grmljavinske pljuskove i osvježenje. Čini se da nakon toga zasad nema novih većih vrućina na vidiku. Naravno, još nije kraj ljetu, ali ipak će ono polako gubiti snagu kad uđemo u drugu polovicu mjeseca.Imat ćemo svježija jutra, a dnevna temperatura u nastavku tjedna vjerojatno neće (puno) preko 30 Celzijevih stupnjeva, barem kod nas na kopnu. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

U utorak očekujemo porast naoblake, ali će još uvijek biti sunčanih razdoblja i veći dio dana suho. Navečer i osobito u noći na srijedu su mogući kiša ili grmljavinski pljuskovi. Sa sjevernim vjetrom će već poslijepodne ipak doći i osvježenje. Prije te promjene bit će dosta teško i sparno vrijeme uz nepovoljnu biometeorološku situaciju. Dnevni maksimalac u utorak više vjerojatno neće ići preko 30 stupnjeva, lakše će se disati. Pravo osvježenje ćemo osjetiti tek u noći na srijedu.

Srijeda će biti nešto promjenjivija i još malo svježija. Uz povremeno više oblaka mjestimice još može biti kiše ili pljuska praćenog grmljavinom, osobito ujutro i prijepodne, ali bi kasnije tijekom popodneva moglo proći suho uz postupno razvedravanje. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar pa će temperatura ostati između 20 i 25 Celzijevih stupnjeva.

 U četvrtak bi se vrijeme opet moglo vratiti na ljepše. Djelomično sunčano i malo ugodnije. Temperatura zraka ujutro će biti između 10 i 14, ponegdje uz kratkotrajnu sumaglicu, a sredinom dana oko 25 ili 26Celzijevih stupnjeva. Bio prognoza će biti bolja i zdravija.

U petak ujutro ponegdje magla ili sumaglica, ali će zatim veći dio dana biti suho, djelomično sunčano i vrlo toplo. Vjetar većinom slab. Jutro će biti svježe uz temperaturu od 10 do 15, a danju će biti vrlo toplo, oko 27 Celzijevih stupnjeva pa neće biti prevruće. Krajem dana postojat će mala mogućnost za lokalni pljusak.

Subota i nedjelja izgledaju dosta povoljno. Trebalo bi prevladavati sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom. Čini se suho. Postupno će zatopljavati pa će i jutarnja i dnevna temperatura biti u porastu. Moguće je da u popodnevnim satima dohvatimo tridesetku, ali neće to biti onako žestoka vrućina kao prije. Neka šansa za novu promjenu vremena s pljuskovima i osvježenjem je krajem ponedjeljka i oko utorka, ali to još nije sasvim sigurno.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook