Prethodni članak
Sljedeći članak

[RADOBOJ] Sanacija klizišta trebala bi završiti kroz tri mjeseca

Proveden je postupak jednostavne nabave za sanaciju klizišta čija je ukupna vrijednost 603.887,50 kn s PDV- om te su započeti radovi na klizištu Radobojski Bregi – Radoboj


Na teritoriju Općine Radoboj je unatrag nekoliko godina registrirano desetak klizišta i odrona koji ugrožavaju i oštećuju javnu komunalnu infrastrukturu te predstavljaju značajne rizike po ljude i materijalna dobra. U narednom razdoblju na području općine preostala su za sanirati dva aktivna klizišta.

Dva aktivna klizišta

Jedno klizište nalazi se na području naselja Radoboj kod kućnog broja 440 te obuhvaća nerazvrstanu cestu u dužini od 40 metara i padinu ispod same ceste. Drugo klizište nalazi se na području naselja Orehovec Radobojski kod kućnog broja 26 te obuhvaća veliku kliznu površinu ugrožavajući pri tome postojeći objekt i spojnu nerazvrstanu cestu između Općine Radoboj i Grada Krapine. Navedena klizišta prijavljena su na natječaj za dodjelu financijskih sredstava za radove na sanaciji klizišta raspisan od strane Hrvatskih voda te je 2. srpnja 2019. godine potpisan ugovor o sufinanciranju. Također, proveden je i postupak jednostavne nabave za sanaciju klizišta čija je ukupna vrijednost 603.887,50 kn s PDV-om te su započeti radovi na klizištu Radobojski Bregi – Radoboj 440. Postupak sanacije navedenih klizišta realizirat će se u periodu od 3 mjeseca.

Obnova prometnica

Općina Radoboj sustavno svake godine osigurava značajna sredstva za uređenje i obnovu prometnica na svom području. Sukladno Programu modernizacije i rekonstrukcije nerazvrstanih cesta, Komisija za izgradnju i održavanje općinskih cesta obišla je sve nerazvrstane ceste te sukladno zatečenom stanju napravila prijedlog asfaltiranja cesta. - Osim presvlačenjem novim asfaltnim slojem cesta u dužini 6.870 metara, pristupit će se i asfaltiranju makadamskih cesta u ukupnoj dužini od 2.608 metara. Za izvođenje potrebnih radova proveden je postupak javne nabave procijenjene vrijednosti od 3.600.000 bez PDV-a, dok će se postupak modernizacije nerazvrstanih cesta realizirati u periodu kroz dvije godine. Kada se tome pridodaju sredstva koja su uložena u rekonstrukciju postojeće nerazvrstane ceste NC - KŠ - Brod - D35, čija je rekonstrukcija u tijeku, dolazi se do iznosa od oko 10 milijuna kuna koje će Općina Radoboj uložiti u modernizaciju nerazvrstanih cesta, a sve u cilju bolje prometne povezanosti i povećanja sigurnosti – kažu u Općini Radoboj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook