Prethodni članak
Sljedeći članak

Tražila se karta više: Premijera prvijenca novog zagorskog teatra oduševila publiku


Karta više tražila se za jučerašnju premijeru predstave 'Prostoručno!', u Domu kulture u Oroslavju.

Svoj prvijenac je pred prepunom dvoranom po prvi puta predstavila ekipa koja je svojim entuzijazmom i simpatičnošću, a onda i ono glavno, vrhunskom predstavom oduševila publiku.

Ausvinkl Teatar, odnosno Dramska sekcija KUD – a Sloboda, predstavom prepunom dobrog humora, uz koju pouku, iznjedrio je kazališni komad o kojem će se još dugo pričati. Autorsku predstavu 'Prostoručno!' Ausvinkl Teatar podigao je na noge prema tekstu Martine Mirt – Ordanić, kojoj su se svojim također maestralnim izvedbama na pozornici pridružili Franjo Ordanić, Mladen Šakoronja i Vlado Šuk.

Priča o zagrebačkoj plemićkoj obitelji i problemima koji su ih zadesili nasmijala je publiku do suza, gdje Vlado Šuk tumači Martina iz plemićke loše Alapić, Martina Mirt – Ordanić njegovu kćer Helenu, Mladen Šakoronja njezinog supruga, bogatog pučanina Borisa Šmalca, a Franjo Ordanić iscjelitelja i 'dvorskog liječnika' Grega. Oroslavčani su svojim izvedbama pokazali kako se uz puno truda, rada i talenta, a naročito ljubavi prema dramskoj umjetnosti, može napraviti predstava kojoj će se dugo pljeskati.

Po završetku, Ausvinkl Teatru zahvalio je gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić. Pohvalio je njihovo odlično nastojanje da nakon toliko godina Oroslavje ponovo ima svoju kazališnu trupu te im obećao podrušku Grad au daljnjem radu. Zajedno s direktoricom Turističke zajednice Majom Šijan uručio je glumcima prigodne poklone.

Martina Mirt – Ordanić ispred ekipe Ausvinkl Teatra zahvalila je svim svojim kolegama, svima koji su se na bilo koji način svojom pomoći uključili u to da se ova predstava odigra, sponzorima, kao i gradonačelniku i Gradu na podršci te je pozvala zainteresirane da se pridruže teatru, dodavši kako je u pripremi već i sljedeća predstava, koja treba 23 glumca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook