Prethodni članak
Sljedeći članak

U ponedjeljak ponovno EKO akcija u Zagorskim Selima


U sklopu inicijative za uklanjanje azbesta s krovova i fasada diljem Hrvatske Udruga "Moj otok", iduću eko akciju nastavlja u općini Zagorska Sela u ponedjeljak, 6. svibnja 2024. u 19 sati u prostorima Stare škole.


U sklopu javnog poziva "Moja Općina Zagorska Sela bez azbesta!" održat će se predavanje koje će informirati građane o štetnosti azbesta te o koracima koje mogu poduzeti kako bi doprinijeli uklanjanju azbesta iz svojih domova i okoline.


Ova inicijativa i akcija je važna, ne samo za očuvanje okoliša i zdravlja zajednice već i jer je azbest jedan od najopasnijih materijala koji se koristi u građevinskoj industriji. Izlaganje azbestu može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, uključujući rak pluća, te druge respiratorne bolesti.


Udruga već više od 12 godina provodi akcije s ciljem edukacije stanovništva i poticanja javne svijesti o štetnosti azbesta. Stoga je važno educirati građane o štetnosti azbesta i potaknuti ih na djelovanje kako bi zajedno stvorili sigurnije i zdravije okruženje za sve nas.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook