Prethodni članak
Sljedeći članak

[U PUNOM JEKU SU RADOVI NA KRUŽNOM TOKU] Kolar: 'Ako se nastave ovom dinamikom, radovi će biti gotovi i prije roka'

Radovi su vrijedni 1.250.000 kuna, a izvode ih Završni radovi Krešo


Radove na izgradnji kružnog toka u Oroslavju jutros su obišli krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak i ravnatelj Županijske uprave za ceste KZŽ Stjepan Sirovec, u pratnji izvođača radova.

Iako je bilo nekih nepredviđenih radova na sanaciji postojeće odvodnje i telekomunikacijskih instalacija, radovi zasada teku predviđenom dinamikom, rekao je ravnatelj ŽUC – a Stjepan Sirovec. - U tijeku je prva faza u kojoj će biti izvedeno oko 70 posto svih radova kako bi se promet mogao barem dijelom odvijati u centru Oroslavja, a kada završi ova faza krećemo dalje i očekujemo da će radovi biti izvedeni puno prije ugovorenog roka, ukoliko ne bude nekih dodatnih nepredviđenih aktrivnosti te da će Oroslavje uskoro dobiti jednu modernu infrastrukturu kojom ćemo poboljšati protočnost i sigurnost prometa – rekao je Sirovec.

Radovi su vrijedni 1.250.000 kuna, a izvode iz Završni radovi Krešo.

Ovdje ponajviše govorimo o sigurnosti prometa, obzirom da je intenzitet prometa kroz Oroslavje velik, a osobito kad su manifestacije i događanja, a i jer se ovdje nalazi crkva. Rotori su najsigurnija rješenja za ovakva raskrižja i jedva čekamo da radovi završe. Zahvalio bih na strpljenju svim građanima i građankama Oroslavja i svima koji prolaze kroz Oroslavje, a osim sigurnosti, ovaj će kružni tok promijeniti i vizuru grada i biti dodatna vrijednost centru i ljepoti grada – rekao je gradonačelnik Emil Gredičak.

Da je već duže vrijeme postojala potreba za ovakvom regulacijom prometa u samom centru Oroslavja na spoju dviju županijskih cesta, istaknuo je i župan Željko Kolar te je najavio i kako će prema sadašnjoj dinamici radovi biti gotovi i prije roka. – Imamo dosta aktivnosti na županijskim cestama, no izuzetno sam nezadovoljan s načinom financiranja županijskih uprava za ceste te je zajednica županija Republike Hrvatske poslala dopis Vladi i ministru Butkoviću kojim izražavamo bojazan da ovim novcima koje imamo nećemo moći osigurati sigurnost prometa i kvalitetu prometnica kakve bi trebale biti i tražimo da se promijeni način financiranja županijskih uprava za ceste. Ako se to ne napravi u dogledno vrijeme, odnosno ako se to neće vidjeti u proračunima županijskih uprava za ceste, pa tako i naše, za sljedeću godinu, onda ćemo morati dignuti kreditnu liniju od 20 milijuna kuna, kao prije tri godine, kada smo time riješili 65 kilometara županijskih cesta – rekao je župan Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook