Prethodni članak
Sljedeći članak

U velikom derbiju zaustavljen fantastičan niz zabočke Mladosti


Vrlo dobra i poletna momčad Španskog prekinula je seriju Mladosti od sedam uzastopnih pobjeda i u derbiju 25. kola IV. NL-središte Zagreb – skupina A ostvarila pobjedu na svom travnjaku od 2:1. Bila je to dinamična i borbena utakmica u kojoj je svakoj momčadi pripalo po poluvremenu, Mladost je tri puta gađala okvir vrata, no Špansko je bilo spretnije i umješnije i zasluženo je došlo do tri boda, iako ne bi bilo nepravedno da je rezultat bio i drugačiji.

Prvu priliku na utakmici imao je Škrlec u 19. minuti nakon odličnog solo prodora, no Gašparić brani njegov udarac. Obrana Mladosti zaboravila je na Lojbera u 24. minuti koji izlazi sam na Mihovilića, zaobilazi ga i zabija za 1:0. Novu veliku priliku Mladost ima u 30. minuti kada Smrekar poslije ubačaja Drčića pogađa gredu. Tri minute na drugoj strani ponovno se dobro ubacio opasni Lojber, no Mihovilić ovaj puta brani njegov udarac.


I i nastavku prva prijeti Mladost. Drempetić se odlično oslobađa svog čuvara i pronalazi Smrekara, no prvi topnik lige još jednom nema sreće i pogađa vratnicu u 49. minuti utakmice. Tri minute kasnije Smrekara u opasnoj prilici zaustavlja domaći blok. Domaći imaju prvu prijetnju u 65. minuti no njihov pokušaj glavom završava malo pokraj vratnice. Mladost je napokon izjednačila u 70. minuti. Nakon kornera najviši je Krajačić koji pogađa glavom za 1:1. Šest minuta kasnije Drempetić još jednom sam sebi kreira priliku no njegov udarac zaustavlja vratnica.

I kako to obično biva za promašaje slijedi kazna. Šoštarić je neoprezno startao na jednog domaćeg igrača u svom kaznenom prostoru, pa je sudac Firm opravdano dosudio kazneni udarac. Strijelac s „bijele točke“ za konačnih 2:1 bio j Althaller. Do kraja utakmice Zabočani imaju još jednu prijetnju u četvrtoj minuti sudačke nadoknade preko Gregurića koji izlazi sam pred Gašparića, ali loše puca pokraj gola.


Zabočani su se ovim porazom na prvom mjestu bodovno izjednačili s Ravnicama. Slijedi tjedan odluke. Prvo u srijedu na Zaseku dolazi Zagreb, a onda već u subotu Mladost u Ravnicama igra derbi prvenstva koji će odlučiti o tome tko će biti novi član III. NL-centar u idućoj sezoni.

ŠPANSKO – MLADOST ZABOK 2:1 (1:0).

ŠPANSKO: igralište NK Špansko, GLEDATELJA: 200, SUCI: Firm, Lipoščak i Petriško.

STRIJELCI: 1:0 Lojber 24', 1:1 Krajačić 70', 2:1 Althaller 79' (11m).

ŠPANSKO: Gašparić, Jurišić (90' Horvat), Ivanuš, Jelavić, Lobjer, Althaller (82' Mrkus), Sekulić, Ivezić, Sabljić (82' Drenški), Manzin. TRENER: Dražen Bobinec

MLADOST ZABOK: Mihovilić, Šoštar, Smrekar, V. Kotarski (82' Gregurić), Drempetić, Škrlec (66' Krajačić), Lešković, Ma. Benčić (66' Mi. Benčić), Durević, Drčić (82' Petek), Hrastinski (66' Gucić). TRENER: Drago Bartolić

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook