Prethodni članak
Sljedeći članak

U znak prosvjeda, danas će diljem Hrvatske zasvirati sirene točno u 13 sati


Foto: Screenshoot Reddit/Ilustracija

Koordinacija sindikata i udruga profesionalnih vatrogasaca danas organizira prosvjed vatrogasaca na Trgu sv. Marka u Zagrebu.

Zbog nezadovoljstva statusom profesionalnih vatrogasaca zaposlenih na lokalnoj i županijskoj razini, od buduće vlade i glavnog vatrogasnog zapovjednika traže donošenje propisa bitnih za radnopravni položaj profesionalnih vatrogasaca. Žele i ujednačavanje plaća profesionalnih vatrogasaca zaposlenih u državnoj službi i onih zaposlenih na lokalnoj i županijskoj razini. Traže i da Vlada poveća minimalna decentralizirana sredstva za financiranje vatrogastva.

Prosvjednici će se okupiti na Europskom trgu, a onda će u povorci u 12:30 krenuti Ulicom Augusta Cesarca do Trga bana Josipa Jelačića, zatim Radićevom ulicom i Zakmardijevim stubama do Trga sv. Marka.

S parkirališta Zagrebačkog velesajma oko 12:30 krenut će kolona od 70-ak vatrogasnih vozila, koja će proći pokraj Markova trga te nastaviti prema Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici u Selskoj. U mnogim vatrogasnim postrojbama diljem Hrvatske u 13 sati zasvirat će sirene.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook