Prethodni članak
Sljedeći članak

UPRAVO: U Zagorju u tijeku velika policijska akcija. Policija objavila detalje


Upravo je u tijeku velika akcija zagorske policije protiv, kako su sami objavili, četiri glavne ubojice u prometu.

Također, detalje akcije objavili su u objavi pod nazivom "Sigurno i oprezno u prometu".

"Policijski službenici će do nedjelje 10. ožujka pojačano nadzirati poštivanje prometnih propisa na području Policijske uprave krapinsko-zagorske, a sve u cilju povećanja razine sigurnosti prometa na cestama te prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica.

Preventivno-represivne aktivnosti policije biti će usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, a posebno na utvrđivanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Apeliramo na sve sudionike u prometu kako samim ne poštivanjem prometnih propisa i nepažnjom znatno povećavaju mogućnost njihovog stradavanja, te savjetujemo da temeljem životnog i prometnog iskustva pokažu kako odgovorno i sigurno sudjelovati u prometu kako bi spriječili dovođenje u opasnost sebe i ostale sudionika u prometu.

Naglašavamo da alkohol negativno utječe na vozače te apeliramo na osobe koje su konzumirale alkoholna pića da ne upravljaju vozilima"priopćili su iz policije te pozvali vozače da budu oprezni u prometu.

Također, uputili su i savjete vozačima koji su konzumirali alkohol.

"Ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite - koristiti će vam, a nećete nikoga dovesti u životnu opasnost, koristite javni prijevoz, koristite usluge taxi prijevoza, jer će to biti daleko sigurnije, a i jeftinije
ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag, zamolite nekoga trijeznog da vas odveze, ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića", kažu iz policije te naglašavaju kako vožnjom pod utjecajem alkohola vozači ne dovode u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook