Prethodni članak
Sljedeći članak

Vandali uništili sadnicu Gupčeve lipe ispred škole


Prošlog je petka navečer oko 23 sata netko uništio jednu od sadnica Gupčeve lipe, koja je pred tri godine, u suradnji s Komunalcem, posađena ispred Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici, piše Podravski.

Inače, mladica ovog stabla vrijedi više od 1000 eura, no u konkretnom slučaju, njena cijena je u drugom planu. Kako je tada rekao ravnatelj škole Darko Sočev, najviše boli činjenica da se mlađe generacije ne znaju ponašati i iskaljuju svoj bijes na potpuno pogrešan način, a u ovom slučaju i nad tuđom imovinom.

Obzirom da postoje snimke sa školske kamere gdje se vidi da su njih petorica izvadili drvene stupove koji su štitili sadnicu i počeli ih bacati u daljinu, a na stablu su vježbati karate poteze i slomili ga, ravnatelj je pozvao vandale da se sami jave. Dao im je 48 sati da se s roditeljima jave u školu, u protivnom će pozvati policiju.

Očekivano, počinitelji su se javili. - Glavni krivac će podmiriti štetu, a cijela ekipa zajedno posaditi novu Gubec-lipu. Nadam se da su naučili lekciju! – kazao je ravnatelj Sočev, piše Podravski.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook