Prethodni članak
Sljedeći članak

Velike obljetnice i zasluge: Ovo su dobitnici javnih priznanja Grada Zaboka


Gradsko vijeće Zaboka danas je na sjednici donijelo odluku o dodijeli javnih priznanja Grada Zaboka za 2024. godinu.

Povelju Grada Zaboka dobit će Odjel ginekologije i porodništva Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, kojem je Grad ovom prilikom kupio CTG uređaj za praćenje blizanačke trudnoće.

Plakete Grada primit će Gradska knjižnica Ksavera Šandora Gjalskog, povodom 60. obljetnice rada te Stanislav Tršinski iz DVD – a Zabok, koji će dobiti i 200 eura.

Stanislavu Tršinskom kao pojedincu Plaketa će biti uručena za zasluge u vatrogastvu, kao jednom od stažem najstarijih vatrogasaca u DVD – u Zabok, koji će ove godine proslaviti 100. rođendan.

-Gradska knjižnica razvila se u instituciju svojim knjižničkim fondom i prostornim uvjetima koje smo osigurali, ali i po prisutnosti u javnosti ne samo kroz knjižničku djelatnost, već i kroz galeriju, ali i čitanje za djecu. To su ljudi koji odlično rade svoj posao i zaslužuju dodatno priznanje za svoj rad – rekao je gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.

Što se tiče Povelje, ona će ove godine biti uručena Odjelu ginekologije i porodništva OB Zabok. – To je odjel koji je postao 'marka' ne samo u Zagorju, nego i u okolnim županijama, odakle žene dolaze u zabočko rodilište, čime dokazuju ne samo 60 godina svoga rada, već i kvalitete u toj djelatnosti – zaključio je Hanžek.

Javna priznanja bit će uručena na svečanoj sjednici Grada Zaboka, povodom dana grada, 22. svibnja.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook