Prethodni članak
Sljedeći članak

Za aktivnosti zagorskih umirovljenika bit će novaca

Sredstva je prošle godine KZŽ povisila za 10 posto, a ove godine za 25 posto tako da je potpisan ugovor na vrijednost od 66.365 eura ili 500.027 kuna


U hotelu „Zagi“ u Oroslavju održana je redovna izvještajna skupština Matice umirovljenika Krapinsko - zagorske županije, kojoj su prisustvovala i dva gosta – župan KZŽ, Željko Kolar, i potpredsjednik Županijske skupštine, Željko Čleković, koji je i predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika KZŽ. Skupština je jednoglasno prihvatila izvješća o radu i financijskom poslovanju Matice umirovljenika KZŽ u 2023. godini.


Župan Željko Kolar naglasio je kvalitetnu suradnju s Maticom umirovljenika i Hrvatskom strankom umirovljenika koja čini dio većine u Županijskoj skupštini, te podsjetio da je nedavno potpisan ugovor o izravnoj dodjeli županijskih sredstava Matici umirovljenika Krapinsko-zagorske županije za aktivnosti 27 umirovljeničkih udruga u KZŽ. - Ova smo sredstva prošle godine dignuli za 10 posto, a ove godine povisili za 25 posto tako da smo potpisali ugovor na vrijednost od 66.365 eura ili 500.027 kuna. S obzirom na povećanja troškova, ova ćemo sredstva ponovno rebalansom povisiti za 10 posto. To usklađenje s inflacijom će općenito biti praksa koju ćemo provoditi - kazao je župan Kolar i detaljno informirao prisutne članove skupštine o svim značajnim akcijama i projektima koji se provode u KZŽ.

Umirovljenici, građani tzv. treće životne dobi, posebice su bili zainteresirani za zbivanja u zdravstvenom sustavu, tim više što u nekim ispostavama ima ordinacija primarne zdravstvene zaštite bez voditelja tima odnosno liječnika, što je problem u cijeloj državi. Spomenuo je kako se 104 liječnika iz KZŽ nalazi na specijalizaciji, te informirao prisutne o aktualnim investicijama u Stubičkim i Krapinskim toplicama, proširenju i dogradnji parkirnog prostora kod Opće bolnice Zabok, nabavi novog CT-a i mamografa, suradnji s američkim onkolozima …, a Nevenku Gregurić posebice je zanimala mogućnost gradnje staračkoga doma u kojemu bi cijena smještaja bila dostupna korisnicima.


Na skupštini nije dvoje zaslužnih donedavnih predsjednika udruga umirovljenika, Barica Pasanec i Rudolf Kontrec, primili su zaslužena priznanja Matice. Naime, njih dvoje punih pet mandata, dakle 20 godina, bili su volonterski predsjednici. Barica Udruge umirovljenika Stubičke toplice, a Rudolf u Velikom Trgovišću. Članstvo, zadovoljno njihovim samoprijegornim radom, i dalje bi ih biralo, ali zdravstveni razlozi presudili su njihovoj odluci o povlačenju. Zahvalii su im Vladimir Crnec, predsjednik Matice umirovljenika KZŽ i župan Željko Kolar. Oboje zaslužnih zagorskih umirovljenika sudjelovali su u radu radnoga predsjedništva na današnjoj skupštini.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook