Prethodni članak
Sljedeći članak

Za vinare ove udruge devet zlata

Ocjenjivanje vina i skupština Udruge ''Vinski vrh''


Udruga vinogradara, vinara i podrumara ''Vinski vrh'' u subotu je održala redovnu skupštinu, a uz nju je organizirano i ocjenjivanje vina.

U izvještaju o radu za 2023. godinu, predsjednik Zdravko Horvatić podsjetio je da je godina počela obilježavanjem Vincekovoga, a u svibnju je uz redovnu skupštinu, kao i ove godine održano i ocjenjivanje vina.  Tradicionalna je i proslava Dana udruge, koja se obilježava u lipnju, pa je tako bilo i prošle godine i to 17. lipnja. Redovno su održavana sjednice Upravnog i Nadzornog odbora, u studenom je organizirano kušanje vina, kao i predavanje dr. sc. Mirele Osrečak o zaštiti vinograda i proizvodnji vina.

Pri kraju izvješća predsjednik Horvatić je zahvalio svima koji pomažu radu udruge. Planovi za ovu godinu uključuju već tradicionalna događanja, slična onima iz prošle godine. Što se pak tiče samog ocjenjivanja vina, ocjenjivačko povjerenstvo predvodila je stalna suradnica dr. sc. Mirela Osrečak, a uz nju su ga činili i dipl. ing. agronomije Aleksandar Brodski i dipl. ing. agronomije Franjo Majnarić. Oni su dodijelili devet zlatnih, 17 srebrnih i osam brončanih medalja, te dok su tri uzorka ostala neocijenjena. Ukupno su 34 člana predala 37 uzoraka.

Dr. sc. Mirela Osrečak istaknula je kako je iza vinogradara vrlo teška godina, te je s obzirom na tu činjenicu izrazila zadovoljstvo kvalitetom vina članova ove Udruge, koji su i u takvim za vinare zahtjevnim uvjetima uspjeli proizvesti kvalitetna vina. Skupštinu je na samom početku pozdravio načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, koji je čestitao Udruzi na rezultatima, naglasio kako je suradnja obostranu kvalitetna i obećao podršku i u daljnjem djelovanju. 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook