[SVAKA ČAST] Josip Nucak iz Krapine po stoti put darovao krv

Autor zagorje.com

Klub stotkaša GDCK Krapina sada broji 50 članova

krv krapina darivanje krvi.jpg

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 499 doza krvi u trećem ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

Akcijama je pristupilo 581 dobrovoljnih davatelja krvi, a njih 82 zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.

Četiri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljeno je 424 doza, a u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 75 doza krvi.

Krv je prvi put dalo 3 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su; Boršić Goran, Kupinić Ivica i Kelava Ante Korto.

- U ovoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi imali smo rekordera za 100 puta danu krv, a to je gospodin Nucak Josip iz Krapine, koji se je pridružio klubu stotkaša GDCK Krapina koji sada broji 50 članova. Zahvaljujemo Restoranu „Zagorka“ Đurmanec što nam je i ovaj puta besplatno ustupljen prostor za akciju dobrovoljnog davanja krvi – rekli sui z GDCK-a Krapina i dodali da posebno zahvaljujuju dobrovoljnim davateljima krvi koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju iskazali i u ovim ljetnim mjesecima kada su povećane potrebe za krvlju,

Pozivaju se na sljedeći ciklus dobrovoljnog davanja krvi koji Gradsko društvo Crvenog križa Krapina planira provesti od 04. do 11.10.2019. godine.