Prethodni članak
Sljedeći članak

7.kolo A1 kvalifikacija: Zrinjevac u gostima kod Prigorje financija

Nakon Uskrsa nastavlja se naporna kvalifikacijska karavana za A1. Iako neporaženi u svim dosadašnjim utakmicama, križeva


Nakon Uskrsa nastavlja se naporna kvalifikacijska karavana za A1. Iako neporaženi u svim dosadašnjim utakmicama, križevačko Prigorje dočekuje zagrebački Zrinjevac sa drugog mjesta kvalifikacijskog poretka, budući da su prema rasporedu, proteklo, 6.kolo, 'žapci' pauzirali i tako prepustili vodeću poziciju šibenskom Jolly JBS-u. U narednim se danima određuje završni poredak - tko izravno putuje u prvu ligu, a tko će u repasaž s predposljednjim iz lige za ostanak A1.

U ovom kolu, osim u Križevcima, važan se susret igra i u Kraljevici, gdje kod istoimenog domaćina gostuju Šibenčani. Ukoliko Jolly i Prigorje prođu sedmo kolo neporaženi, osigurati će najmanje repasaž i u naredna tri kola odrediti tko je novi hrvatski košarkaški prvoligaš. Iako su i jedni i drugi u prvim utakmicama ostvarili uvjerljive pobjede, u križevačkom su kvalifikantu svjesni da ih u srijedu u 20 sati očekuje izuzetno težak zadatak protiv mlade i snažne zagrebačke ekipe koja u Modecu nema što izgubiti, a može puno dobiti. Naime, ukoliko 'zeleni' iznenade u Križevcima zadržati će teoretske šanse za drugo mjesto – tim više što se u narednom kolu susreću Šibenčani i Križevčani.I sta se računica može podastrijeti i vezana na okršaj u Kraljevici – i Zrinjevac i Kraljevica imaju do sada tri poraza.

Ali pustimo sada 'što ako', jedno je nesporno – 'žapcima' je više no ikad potrebna pomoć sa tribina – dolazi ključno razdoblje kvalifikacija i biti će izuzetno zahtjevno u ovom ubojitom ritmu privesti kvalifikacije uspješnom kraju. Zrinjevac zasigurno dolazi po 'osvetu' za zagrebačkih -20, a i da nije tako – Prgomet, Katura, Penić, Buva, Livajić, Čulek, Pepsi Jr. i ostatak ekipe – zaslužuju svaki respekt. I ne razmišljajate, stoga, gdje ćete u srijedu navečer –'žapci' vas trebaju – svi u Modec!

Srijeda, 27.travnja, dvorana Ljudevit Modec, 20 sati – Prigorje finanacije vs Zrinjevac

Još članaka iz "Sport"

Facebook