Prethodni članak
Sljedeći članak

1. ŽNL: U Oroslavju je gostovala Ivančica. Evo kako je završilo


U 7. kolu 1. zagorske nogometne lige Oroslavje je dočekalo Ivančicu. Bila je to utakmica dvije ekipe udaljene na ljestvici tri boda. Naime, Oroslavje je u šest kola čak četiri puta remiziralo, te je uz jedan poraz i jednu pobjedu u utakmicu ušlo sa sedam bodova, dok je Ivančica imala deset. Oroslavje je držalo šesto, a Ivančica četvrto mjesto.

Čačić za vodstvo gostiju

Već u prvoj minuti, nakon prvog napada gostiju, kreće i prva akcija domaćina. Na lijevoj strani loptu je dobio Goran Dlesk i sjurio se prema golu. Pratio ga je Luka Škvorc, no Dlesk je brži, ali u završnici se spetljao i pucao loše, pored gola. U devetoj minuti opet prijete domaći. Po lijevoj strani probio se Matej Grabušić i ubacio pred gol, a lopta je došla sve do druge strane, do beka na suprotnoj strani, Leonarda Bedeka, koji puca u blok. U 13. minuti opet je nezaustavljiv Dlesk na lijevoj strani, bježi L. Škvorcu i puca jako ali iz slabog kuta. No udarac je odličan, no Luka Tokić na golu gostiju nekako odbija u prečku.

Nakon više od 15 minuta bez pokušaja, u 30. minuti po jedan na svakoj strani. Prvo za domaćine akciju udarcem s desne strane završava Lucijan Bednjanec Kahrić, ali Tokić brani, a onda Čačić pokušava sa 20 metara na drugoj strani ali puca preko gola. No, u 31. minuti gosti stižu do vodstva. Obrana nije dobro očistila jednu ubačenu loptu, do nje dolazi Čačić i puca sa 20 metara. Lopta na putu prema mreži nekoga dodiruje i Horvat je nemoćan. To je 0:1. U 34. minuti trese se mreža gostiju ali gola nema. Nakon ubacivanja s desne strane, glavom loptu u mrežu šalje Fran Nasić, no zastavica drugog pomoćnog je u zraku pa ostaje prednost gostiju.

U 37. minuti Dlesk opet probija svoju lijevu stranu, ubacuje na pet metara, Kristijan Starešina mrvicu kasni. U 39. minuti na drugoj strani dobra prilika. David Škvorc se oslobodio na desnoj strani, pucao dobro, no Horvat brani i odbija na 16 metara, gdje je Josip Kipa, koji puca s desnom vanjskom, ali dosta pored gola. U 42. minuti sjajno se kroz sredinu probio Bednjanec Kahrić, izašao je skoro sam na Tokića, ali L. Škvorc sjajnim klizećim spašava situaciju.

Preokret domaćina, pa ipak svakome po bod

Čim se krenulo sa centra, iz prve akcije domaćini u nastavku izjednačavaju, za 45 sekundi igre. Lopta je ubačena s desne strane, preletjela je Tokića, koji je ostao 'ni na nebu ni na zemlji', u gužvi netko vraća povratnu na pet metara gdje je sam Nasić, koji šalje loptu u mrežu za 1:1. Minutu kasnije na drugoj strani puca Kipa sa 25 metara, pored gola, a 49. minuti isti se igrač našao u boljoj poziciji na lijevoj strani, ali pucao je loše, bez prave opasnosti po domaći gol. U 51. minuti Starešina ubacuje s desne strane, a na par metara je Davor Iskrić, koji u klizanju puca pored gola. 

U 60. minuti po prilika na svakoj strani. Prvo prijete gosti, točnije Patrik Kurešić, koji se probija po desnoj strani i ubacuje, a na par metara Kipa promašuje loptu. Na drugoj strani Dlesk smiruje jednu loptu na lijevoj strani i daje povratnu za Starešinu, koji dobro puca, ali Tokić brani. U 63. minuti velika gužva pred domaćim golom, pucao je Čačić, obrana nije očistila, D. Škvorc i Kurešić su pred golom, ali iz blata ne mogu ugurati loptu u mrežu, pa obrana na kraju ipak izbija. Dlesk pokušava pak iz slobodnjaka u 68. minuti, sa 20 metara po sredini, ali lopta završava u bloku, niti ne dolazi do Tokića. No, u 69. minuti Oroslavje dolazi do potpunog preokreta. Dlesk je opet dobio loptu na lijevoj strani, ovaj puta ulazi u sredinu, opet je neuhvatljiv i precizno sa nekih 15 metara pogađa za 2:1. 

Ali vraća se i Ivančica i to u 78. minuti. D. Škvorc je sjajno podvalio loptu za Kurešića, koji ulazi u kazneni prostor s desne strane i preciznim udarcem pogađa malu mrežicu za 2:2. Oroslavje pokušava u 85. minuti ubacivanjem s desne strane iz slobodnog udarca. Iskrić je najviši u skoku, ali Tokić nema problema sa hvatanjem lopte. U 88. minuti opet Dlesk ubacuje s lijeve strane, lopta staje u blatu na tri metar od gol crte, na njoj je Grabušić, ali Tokić sjajno reagira i brani i taj pokušaj. Do kraja nije bilo prilika i na kraju vrlo zanimljiva utakmica završava bez pobjednika.

1. ŽNL, 7. kolo

OROSLAVJE – IVANČICA 2:2 (0:1)

SUCI: Kožar, Kumpar, Meglić; GLEDATELJA: 80

STRIJELCI: 0:1 Čačić 31', 1:1 Nasić 46', 2:1 Dlesk 69', 2:2 Kurešić 78'

OROSLAVJE:  Horvat, Bedek (46' Iskrić), Grabušić, Nasić, Dlesk, Pišković, Bednjanec Kahrić,  Pavlić, Leuštek, Starešina, Grgec; trener: Valentino Novosel 

IVANČICA: Tokić, L. Škvorc, Prtenjača, Kipa, Ostojić (53' Grbavac), D. Škvorc, Rihtarić, Bukvašević (72' Hubak), Gorupec, Kurešić, Čačić; trener. Ivica Krivak 

Još članaka iz "Sport"

Facebook