Prethodni članak
Sljedeći članak

Atraktivne utrke u Keblu pred više od tisuću gledatelja

U organizaciji AK Kebel na stazi "Kebel" održana auto-moto utrka u disciplinama autocross, buggy i mopedcross


U organizaciji AK Kebel na legendarnoj istoimenoj stazi kod Mireka Groša održana je još jedna spektakularna auto-moto utrka u disciplinama autocross, buggy i mopedcross. Iako ovaj puta nije bilo motokrosa, interes za utrku nije bio ništa manji. Vještinama vozača u zahtjevnim utrkama u Keblu nazočilo je oko 1.000 gledatelja.

U najjačoj autocross klasi (open) bilo je izuzetno zanimljivo. Pobjedu je odnio Luka Pribanić sa 47 bodova, drugi je bio Antonio Lovković s 43 boda koji je slavio u drugoj utrci, ali je u prvoj bio treći, što je i donijelo pobjedu Pribanić, dok je treće mjesto osvojio Matija Strugar s osvojenih 40 bodova u dvije utrke.

Klasu autocross 1800 osvojio je Luka Tuđa koji je pobijedio u obje utrke, drugi je bio Dušan Kotarski, a treći Stjepan Rafaj.

Najviše vozača bilo je u autocross klasi 1400, njih jedanaest. Pobjedu u obje utrke odnio je Jurica Glumpak, drugi je bio Siniša Sedlar, a treći Matija Kuzman.

Posebnu klasu imale su i žene gdje je najviše uspjeha imala Doroteja Pavlinić, druga je bila Božica Dimić, a treća Cecilija Strugar.

U konkurenciji buggya slavio je uvjerljivo stari as Antonio Bukal, drugI je bio Matija Herceg, a treći Robert Kovačić.

Disciplina mopedcross bila je vrlo zanimljiva, a na kraju je pobjedu odnio Mateo Pavetić, drugo mjesto osvojio je Karlo Trčak, a treće Dario Kveštak.

i za kraj u atraktivnoj utrci načelnica, o kojoj smo posebno pisali, najviše uspjeha imala je Blanka Stipčić-Berić, druga je bila Mladenka Mikulec-Šimunec, a treća Jasenka Auguštan-Pentek.

AK Kebel i Mirek Groš još jednom su se pokazali odličnim organizatorima i svi koji su došli u Kebel otišli su kući puni adrenalina i dobrih dojmova.

-Moramo biti zadovoljni, organizirali smo još jednu odličnu utrku. Bilo je nekih prevrtanja, ali niko se nije ozlijedio, što je za mene kao organizatora najvažnije. Vožnje su bile odlične, iako je motokros izostao publike nije nedostajalo. Hvala svima koji su pomogli oko organizacije utrke - izjavio nam je Miroslav Groš.

(FOTO: Damir Glavač)

Još članaka iz "Sport"

Facebook