Prethodni članak

Bivši dinamovac iz Zaboka: 'Potpisao sam nekoliko aneksa ugovora, ali se ne sjećam detalja. Sve odluke donosio je Zdravko Mamić'


Bivši nogometaš Dinama Marko Kolar, koji danas igra u dresu Gorice, svjedočio je u nastavku suđenju braći Zdravku i Zoranu Mamiću, Mariju Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Sandru Stipančiću, optuženima za izvlačenje najmanje 19,2 milijuna eura iz Dinama u sklopu zločinačkog udruženja, piše Večernji.

U Dinamo je stigao kao dječak iz Tondacha, a prije toga igrao je za Mladost Zabok u svom rodnom gradu, imao je stipendijski ugovor, a potpisao je i profesionalni, no iako je trenirao sa seniorima, nije odigrao niti jednu službenu utakmicu za prvu momčad. Zastupala ga je sportska agencija Marija Mamića, no ne sjeća se detalja ugovora ni s agencijom, ni s Dinamom. Dok je ta agencija vodila brigu o njegovoj karijeri, komunicirao je, kaže, samo s Marijem Mamićem.

- Koliko se sjećam, nisam imao nikakvih financijskih obveza prema Mamićevoj agenciji, mislim kako je bio ugovoreno da agencija ima pravo na nekakav postotak od budućih transfera. I danas igram nogomet, ali me više ne zastupa Mamićeva agencija. Dok sam bio s njima, nije bilo nikakvih transfera – ispričao je Marko Kolar. Prvi profesionalni ugovor s Dinamom dogovorio je njegov otac jer je on bio "na granici punoljetnosti". - Mislim da je detalje dogovarao sa Zdravkom Mamićem, ne znam s kim bi drugim – dodao je svjedok. Tužiteljstvo mu je, pak, predočilo njegov prvi profesionalni ugovor s Dinamom, iz 2012. godine, a iz kojeg proizlazi da je imao mjesečnu plaću od 10.000 kuna bruto.

Još članaka iz "Sport"

Facebook