Prethodni članak
Sljedeći članak

BOMBA S MAKSIMIRA: Hrvatski reprezentativac vraća se u Dinamo!


Marko Pjaca (29) se vraća u Dinamo. Krilni napadač Rijeke nakon Europskog prvenstva vratio se u Hrvatsku i trenutno se nalazi na liječničkom pregledu. Ako prođe pregled, Dinamo će za svojeg nekadašnjeg igrača platiti 1.5 milijuna eura, koliko je iznosila izlazna klauzula, piše Index.

Pjaca je napustio Dinamo u ljeto 2016. godine. Otišao je u Juventus u rekordnom transferu za koji je Dinamo dobio čak 29.4 milijuna eura. Uskoro je postao i prvotimac hrvatske reprezentacije, ali su ga brzo počele mučiti ozljede zbog kojih nikad nije dosegao potencijal.

Juventus ga je slao na posudbu po cijeloj Europi, pa je tako igrao u Torinu, Anderlechtu, Schalkeu, Fiorentini, Genoi i Empoliju. U inozemstvu je skupio 134 nastupa u sedam sezona, odnosno nešto manje od 20 utakmica po sezoni.U hrvatski nogomet vratio se u ljeto 2023. godine. Potpisao je trogodišnji ugovor s Rijekom i u prvoj sezoni, pod trenerima Sergejom Jakirovićem i Željkom Sopićem, upisao 31 nastup, sedam pogodaka i pet asistencija.

Dinamo se i ranije spominjao kao klub zainteresiran za dovođenje, odnosno povratak Pjace. Budući da je dokazao da unatoč teškim ozljedama može igrati na potrebnoj razini, zbog čega ga je i izbornik Zlatko Dalić pozvao na Euro, modri klub odlučio ga je vratiti.

Još članaka iz "Sport"

Facebook