Prethodni članak

Brojne medalje za zagorske klubove na Kupu Hrvatske u savate boksu


U Rugvici je održan Kup Hrvatske u savate boksu i to za kadete u disciplini assaut i za juniore i seniore u precombatu i combatu. Ukupno je nastupilo 102 natjecatelja i natjecatelja iz deset hrvatskih klubova, među kojima su bila i četiri zagorska kluba. 


Najbrojniji je ovaj puta bio SK Krapina koji se kući vratio s jedanaest odličja. Dvije zlatnog sjaja osvojili su mlađi kadet Jan Grozdek (-70 kg) i kadet Nikola Benc (-45 kg). Do srebra su u kangaroo konkurenciji stigli Vanessa Bašić (-25 kg), Jakov Poslončec (-30 kg), Kristian Kurtić (-35 kg), kadet Leon Katalenić (-55 kg) i u precombatu junior Antonio Hušnjak (-80 kg), dok su bronce osvojili u konkurenciji  kangaroo Marko Barlović (-30 kg), Niko Barlović (-30 kg) i Juraj Šafran (-35 kg), kao i kadet Erik Posilović (-55 kg). 

 


Zlatne medalje za Đidaru Zabok osvojili su kadet Luka Šoštarić (-50 kg) i starija kadetkinja Emma Patarčić (-65 kg), dok su bronce za Đidaru osvojili mlađi kadet Lukas Tkalčević (-35 kg), kadet Marko Slovenec (-60 kg) i stariji kadet Fabijan Čop (-60 kg). 

 


Najviše, tri zlatne medalje, osvojio je SK Stubica. U assautu zlata su uzeli u kangaroo konkurenciji David Vlahović (-30 kg) i kadet Leo Lacković (-35 kg), kao i combatu junior Marko Bulek (-65 kg). Srebrnim medaljama okitili su se kadet Borna Mirt (-40 kg) i stariji kadet Filip Antolković (-55 kg) u assautu i juniorka Ana Peštaj-Trajkov (-52 kg) u precombatu. 

 


Zlato za SK Kobra Marija Bistrica osvojio je junior Dominik Milošić (-80 kg) u precombatu, dok su u assautu srebra osvojili mlađi kadet Sebastian Ratkajec (-35 kg) i stariji kadet Fran Milošić (-60 kg), a stariji kadet Tomislav Markuš (-65 kg) bio je brončani. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook