Prethodni članak
Sljedeći članak

Dario Šamec preuzeo vodstvo u klasi 3

U glavnom gradu Slovenija vožena treća utrka Prvenstva Hrvatske u rallyu pod nazivom Saturnus rally


Nakon Kumrovca i Beograda, Ljubljana je bila treća postaja PH u rallyu. Najbolji zagorski vozač i član AK Zagorje-Oroslavje, Dario Šamec, zbog poslovnih obaveza nije mogao računati na svog standardnog suvozača, Gorana Šamsa, a na njegovo mjesto uskočio je Saša Črnec. Unatoč toj velikoj promjeni,  zagorski Šumaher nije razočarao. Osvojio je treće mjesto u poretku za PH, dok je u Međunarodnom Prvenstvu Hrvatske bio peti.

Ispred Šamecovog Peugeota 106 Rallye 16 v bila su dva Citroena C2 R2. Prvo mjesto osvojila je posada Viliam Prodan/Bojan Krota, dok su drugi bili Davor Mihelić i Mateo Butorac.

Najbolji rezultat ostvarila je posada iz Njemačke Herman Gassner sa svojom suvozačicom Karin Tannhausner u Mitsubishiju EVO X. Najbolja posada u ukupnom poretku za PH bili su Mađari Janos Szilagy i Botond Csany koji brane boje AK Delta sport.

Poslije tri odvožena rallya Šamec je preuzeo vodstvo u klasi III i trenutno na kontu ima 68 bodova, Ivica Siladić (Rally-Baba) je drugi sa 63 boda, dok je na trećem mjestu Davor Mihelić (Opatija Motosport) sa 47, 5 bodova.

Sa 23 osvojena boda Šamec drži vrlo visoko peto mjesto u ukupnom poretku sa PH, što je fantastičan rezultat.

U poretku klubova vodi AKK Sveta Nedjelja sa 50 bodova, drugi je AK D. T. Poreč sa 37 bodova, dok je AK Zagorje Oroslavje odlično treće sa 30 bodova.

- Rally Saturnus je za nama.Uz našu Deltu, jedan od rallya na kojem sam oduvijek sanjal nastupati. Hvala svima koji su nam pomogli jer ovako naporan mjesec ne pamtim.Prije dva tjedna Beograd, sad Ljubljana i za dva tjedna Martinski.Ne znam kako, ali uspjeli smo odraditi sve do sad. Nemamo vise ni kišnih guma ni slikova, ali nema veze, snalazimo se. Zahvaljujem svim sponzorima, svojem klubu AK Zagorje-Oroslavje i ostalim prijateljima bez čije pomoći sigurno ne bi vozili. Isto tak hvala legendarnim navijačima na predobroj podršci u Sloveniji. Zbog toga se isplati sve muke i truda.Vidimo se za dva tjedna u Dugom Selu! – riječi su Daria Šameca nakon rallya u Ljubljani.

Još članaka iz "Sport"

Facebook