Prethodni članak
Sljedeći članak

Dario Šamec proslavio osvajanje druge Zlatne kacige

Razna su se raspoloženja mogla vidjeti u boksu vozača nakon utrke na Pili, od smijeha i sreće, pa sve do suza. Najveseli


Razna su se raspoloženja mogla vidjeti u boksu vozača nakon utrke na Pili, od smijeha i sreće, pa sve do suza. Najveselije je definitivno bilo u boksu Daria Šameca, a kako i ne bi kada ovaj sjajni mladi vozač, koji još nema ni 24 godine, ima iza sebe već dvije zlatne kacige.

Prvu je osvojio još 2002. godine u kartingu, a samo nepravdom je ostao bez dijamantne kacige u toj disciplini. Zbog toga je 2005. godine prešao u automobilizam, a iza sebe već ima tri uzastopna naslova u klasi IV na kružnim utrkama, a na najboljem je putu da osvoji i treći naslov u klasi 21 u brdskim utrkama. Vidno raspoloženi Šamec otkrio nam je da sljedeće sezone sjeda u novi auto. Još razmišlja hoće li to biti Honda Civic Type-R, Renault Clio ili pak Peugeot 106 ili 306. Najviše će naravno ovisiti o novcu ili pak sponzorima koji Šameca neopravdano zaobilaze.



Možemo se samo pitati što bi se desilo da Šamec sjedne u Kraincovog Coswortha? Bi li rekord sljemenske staze bio 3:17,075? Vrlo vjerojatno ne bi. No, znano nam je da u automobilizmu boj ne bije samo srce u junaka, već i duboki džep. Dok neki na svoje automobile stavljaju opremu vrijednu i po nekoliko desetina tisuća kuna, obitelj Šamec muku muči od utrke do utrke.

Ipak, ovu nedjelju zaboravili su sve brige. Mama Biserka i tata Dario čak su i zaplesali sinu u čast. S pravom su bili ponosni na svog jedinca. Sretan i ponosan bio je i djed Vlado, stari motociklistički as koji je sa svojim bandom Oldtimeri bio zadužen za dobro raspoloženje, kojeg nije manjkalo. U Šamecov boks navratili su svi osim naše javne televizije. Njima su važniji vozači koji su izletjeli sa staze, od osvajača Zlatne kacige. Kada ga već sve to vrijeme neopravdano zaobilaze, barem su ga mogli posjetiti na njegovoj «rodnoj» stazi.

Još članaka iz "Sport"

Facebook