Prethodni članak
Sljedeći članak

Devet medalja za odlične Olimpovce

Na bazenskom kompleksu Svetice održano je Prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine


Na bazenskom kompleksu Svetice, održano je Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine u plivanju. Natjecanje je održano po pravilu jutarnjih kvalifikacija i popodnevnih finala, ali samo za šesnaest najbržih plivača i plivačica. Pošto je za većinu natjecatelja ovo zadnje natjecanje pred ljetnu pauzu, svi su došli maksimalno spremni i motivirani. Na prvenstvu Hrvatske plivalo je 380 natjecatelja iz čak 39 Hrvatskih klubova.


Među hrvatskom plivačkom elitom našlo se i deset plivača i plivačica Olimpa. Pod vodstvom trenera Ivice Androića za plivački klub Olimp na prvenstvu Hrvatske nastupali su: Vili Sivec, Petar Pavalić, Patrik Erceg, Leon Novak, Ivan Fučkar, Enio Horvat, Niki Horvat, Vanja Bartol, Emma Horvat i Hana Blažević.
U četiri naporna dana natjecanja Olimpovci su postali bogatiji za devet odličja, po tri zlatnog, srebrnog i brončanog sjaja.


Najuspješniji je bio Vili Sivec koji je u konkurenciji mlađih seniora osvojio dvije zlatne medalje i to na 100 i 200 leptir. Vili je tako pokazao da je "kralj" ove discipline u Hrvatskoj.
Moglo bi se reći i da je Petar Pavalić kralj leđnog plivanja. Petar je bio zlatni na 100, a srebrni na 200 leđno u konkurenciji mlađih seniora.


Odličan je bio i Patrik Erceg koji je osvojio dvije juniorske bronce i to na 50 i 100 leptir. U obje je discipline bio četvrti u konkurenciji mlađih seniora.


Emma Horvat osvojila je srebro na 100 leptir u konkurenciji juniorki, dok je u istoj discplini kod mlađih juniorki bila brončana.


Trener Androić bio je zadovoljan nastupom svih svojih plivača i plivačica. Sada im slijedi kraći, zasluženi odmor, jedino će Vili Sivec ostati aktivan jer ga čeka Europsko prvenstvo koje počinje 10. kolovoza.

Još članaka iz "Sport"

Facebook