Prethodni članak
Sljedeći članak

Devetnaest odličja za zagorske klubove

U Glini je održan Međunarodni kickboxing kup "Glina open 2023."


U Glini je održan međunarodni kickboxing kup koji je okupio 257 natjecatelja i natjecateljica iz 29 klubova iz tri države. Oni su se natjecali u pointfightingu, light contactu i kick lightu za sve dobne skupine.

Među 29 klubova bila su i tri zagorska kluba: Zmaj (Bedekovčina), Ninja (Zabok) i BTI (Zabok) koji su po običaju bili vrlo uspješni i kući su zajedno donijeli 19 odličja.

Očekivano najbrojniji i najtrofejniji bio je Zmaj koji je kući donio jedanaest odličja od čega šest zlatnog, četiri srebrnog i jedno brončanog sjaja. U pointfighitnigu Luka Sovec osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji djece u kategoriji do 33 kg, dok je Nicol Papeš bila srebrna kod mlađih kadetkinja početnica u kategoriji +47 kg. U light contactu Iva Bingula osvojila je zlato kod starijih kadetkinja u kategoriji +65 kg, a zlatni je bio i Ognjen Ledinščak kod seniora u kategoriji do 74 kg gdje je pobijedio svog klupskog kolega Daniela Cara koji se morao zadovoljiti srebrom. Zmajevi su posebno bili uspješni u kick lightu gdje su osvojili tri zlata, te po jedno srebro i broncu. Kod mlađih kadeta zlatnu medalju osvojila je Nicol Papeš u kategoriji +47 kg, a u istoj je kategoriji kod mlađih kadeta do zlata stigao Karlo Baša. Treće zlato osvojila je Iva Bingula kod starijih kadetkinja u kategoriji +65 kg. Daniel Car bio je srebrni u kategoriji do 79 kg kod seniora, gdje je Ognjen Ledinščak osvojio broncu.

Klub Ninja (Zabok) osvojio je dvije zlatne, te po jednu srebrnu i brončanu medalju. Dva zlata za Ninju osvojio je Gabrijel Latin. Bio je zlatni u konkurenciji starijih kadeta u kategoriji do 52 kg u point fightingu i u istoj kategoriji i konkurenciji u kick lightu. Martin Pušek osvojio je srebro u pointfightingu u kategoriji +69 kg kod starijih kadeta i broncu u kick lightu u istoj konkurenciji i kategoriji.

BTI (Zabok) iz Gline se je vratio s četiri srebrne medalje koje su sve osvojene u disciplini pointfighting. Srebra za BTI osvojili su Riko Ljubić kod mlađih kadeta u kategoriji do 37 kg, Hana Zajec kod starijih kadetkinja u kategoriji +65 kg, Marko Golub kod juniora u kategoriji do 69 kg i Ivan Ravlić također kod juniora u kategoriji do 79 kg.

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook