Prethodni članak
Sljedeći članak

Dodijeljene nagrade najboljim zagorskim sportašima

U restoranu Zelenjak, održana je dodjela najboljim zagorskim sportašima, ekipama i sportskim djelatnicima za 2009. godin


U restoranu Zelenjak, održana je dodjela najboljim zagorskim sportašima, ekipama i sportskim djelatnicima za 2009. godinu. Bila je ovo velika godina za zagorski sport i sportaše, pa je i sama dodjela priznanja bila na visokom nivou.

Svečanost je pjevanjem himne otvorila mlada pjevačica Lucija Jelušić, a nakon nje pozdravne riječi nazočnima uputili su Željko Kolar (gradonačelnik Klanjca), Dragutin Ulama (načelnik Kumrovca) i predsjednik Športske zajednice KZŽ Stjepan Fotivec.

Prvi su na red došli najmlađi i perspektivni sportaši kojima su nagrade dijelili dvostruki zlatni olimpijac, vaterpolist, Tomislav Paškvalin u društvu člana I. O. ŠZ KZŽ Željka Stošića. U kratkom govoru Paškvalin je savjetovao mlade sportaše da budu uporni u sportu, ali da nikako ne zaborave školovanje.
Nakon njih na red su došli najbolji sportaši koji djeluju u klubovima van županije i zaslužni sportski djelatnici. Njima su nagrade uručivali najbolji zagorski nogometaš, Damir Krznar i član I. O. SŽ KZŽ Andrija Jerneić. Ponovno nam je zapela suza u oku kod dodjeljivanja nagrade za životno djelo našem dragom, nažalost pokojnom, Rudolfu Mrazu. U ime nagrađenih zahvalio se drugi dobitnik nagrade za životno djelo, Ivan Kvež, čija je sportska biografija i više nego impresivna.

Šlag na tortu bila je dodjela nagrada najboljim ekipama, seniorima i seniorkama. Čast da njima dodjele nagrade pripala je Robertu Prosinečkom jednom od najboljih hrvatskih nogometaša i Stjepanu Merkašu-Krojfu članu I. O. SŽ KZŽ, ujedno i predsjedniku Nogometnog saveza KZŽ. Izgradnjom dvorane krapinski sport doživio je veliku ekspanziju, pa nam iz županijskog središta stižu dva najbolja sportska kolektiva, Ženski rukometni klub Zagorec i malonogometni klub Renault auto Krešo. Nažalost „Krešići“ nisu bili kompletni jer ih u 20.30 sati čekala prvenstvena utakmica.


Kralj i kraljica zagorskog sporta Dražen Dinjar i Kristina Blažinić

Kralj i kraljica zagorskog sporta ove su godine maratonac Dražen Dinjar i rukometašica Kristina Blažinić. Sjajni Dinjar ove je godine bio prvak Hrvatske u maratonu i polumaratonu, a osvojio je i kup Hrvatske u cestovnom trčanju. Rukometašica Kristina Blažinić vodila je svoju momčad na putu prema prvom mjestu u III. Ligi.

Na kraju programa nazočnima se po običaju obratio tajnik ŠŽ KZŽ, Branko Piljek. Kroz program nas je profesionalno vodio Velimir Čajko, a za zabavu je bio zadužen tamburaški sastav Ekipa.

Još članaka iz "Sport"

Facebook