Prethodni članak
Sljedeći članak

Doživljen prvi poraz!

Zagorec odigrao posljednju, osmu, pripremnu utakmicu pred početak prvenstva


Posljednju pripremnu utakmicu krapinski Zagorec odigrao je u Svetom Martinu na Muri protiv Poleta, jesenski prvak III. HNL Sjever, te doživio prvi poraz u pripremnom periodu.

Bila je to ona „čudna“ utakmica u kojoj lopta nije slušala napadače Zagorca te su uz čak sedam – osam „zicera“ uspjeli samo jednom pogoditi mrežu ( Bračević, op.a. ) sigurnog Jambresa i to u samom smiraju utakmice. Istovremeno u samo pet pokušaja u okvir vratiju Matije Bručija lopta je pogodila mrežu čak tri puta. Već u drugoj  minuti Glavica koristi loše ispucavanje Bručija te sigurno pogađa za 1:0. U 14. minuti Kožić izlazi sam pred golmana domaćih ali njegov udarac za malo prolazi pored lijeve vratnice da bi već dvije minute kasnije Patafta kasnio neopreznost desne strane obrane Zagorca te povećao vodstvo svoje momčadi od 2:0.

Nakon toga Zagorec nastavlja sa jačim pritiskom da bi što prije došao do smanjenja rezultata i bilo je takvih prilika npr. Pelko u 27. i 30.- te Mlinarić u 44.-oj minuti. Ipak, na poluvrijeme se odlazi vodstvom domaćina od 2:0.

Drugo poluvrijeme – ista slika. Zagorec stvara prilike ali u 58. minuti Dolovski koristi grešku obrane Zagorca i postiže pogodak. Nije lopta „htjela“ u mrežu domaćina, koji su dobra ekipa, iako bilo je prilika – Kožić, Landripet, itd. da bi ipak u 85. minuti Bračević pogodio mrežu sa 18 metara udaljenosti od gola domaćina.

Sve u svemu ak0o mogu iskazati svoje mišljenje – ovaj poraz je trebao doći i dobro je došao da se igrači Zagorca ne „uljuljkaju“ u svoju nepobjedivost te vjerujem da će već u prvom proljetnom kolu ( 26. veljače u 15 sati na gostovanju kod Lukavca pokazati svoju snagu te upisati prva tri boda u proljetnom dijelu nastavka lige ).

Nakon susreta pitali smo trenera Milinovića koliko je zadovoljan pripremama ?

„Većinu priprema odradili smo jako dobro i na velikom nivou. Imali smo osam pripremnih utakmica od toga sedam pobjeda. Danas smo doživjeli poraz i dogodilo nam se ono isto što nam se dogodilo i na početku ovog prvenstva gdje smo posljednju  pripremnu utakmicu  također izgubili ( Bistra, op.a ). No, mogu biti zadovoljan sa svime onim što su igrači pokazivali kroz pripreme jedino me ova utakmica danas malo rastužila ne toliko zbog poraza već zbog pristupa koji su iskazali moji igrači. Bez obzira na to što smo izgubili ovaj susret i u njemu smo imali pet – šest zicera a golove smo primili dosta olako. Zato smo sada nakon utakmice imali kratki team building te sam uvjeren da će dečki opet doći na svoje kao što su i bili prije ove utakmice. Vjerujem da ćemo i u proljeće nastaviti u istom ritmu kao i u jesen.“

Većina navijača je uvjerena da su vrlo bitna prvih pet – šest kola proljeća te da bi već nakon njih mogli polako slaviti naslov prvaka ?

„Dobro. Može biti i tako. No, ja razmišljam o utakmici po utakmici i zbog toga sam upravo sada naglasio da nam je najvažnija utakmica u Lukavcu jer mislimda ako počinemo razmišljati unaprijed da neće biti dobro. Zato treba ići utakmicu po utakmicu. Koncentrirano i ozbiljno ! Mogu se složiti s tvrdnjom navijača ali s tim da nam se i poklope rezultati naših pratitelja- Dugo Selo, Lučko i Gaj – ali isto  tako to  ne bi značiloda je gotovo već da tako kažem – mirnije ! Na terenu uvijek treba ostaviti svoj maksimum i sve će nam se vratiti „ – zaključio je Damir Milinović, trener Zagorca.

SVETI MARTIN NA MURI.Stadion Poleta. . Gledatelja: 50. Suci: Igor Križarić, Borut Križarić, Ivica Horvat .

POLET – ZAGOREC 3:1 (2:0)

STRIJELCI: 1:0 Glavica 2'; 2:0 Patafata 16': 3:0 Dolovski 58'; 3:1 Bračević 85'.

POLET: Jambres, Krištofić, Mesarić, P. Horvat, Barat, Mezga, Dolovski, Glavica, Patafta, Šarić, Mihalić. Još su igrali: M. Horvat, Perčić, Mlinarić, Lesar, Škrobar, Lajtman. TRENER: Matija Kristić

ZAGOREC: Bruči, Landripet, Grgić, Vučemilović-Vranjić, Mlinarić, Kožić, Camara, Pelko, Majcenić, Hoić, Braun. Još su igrali: Bračević, Brčić, Smrekar, Kovačić, Strabić, Okechukwu). TRENER:  Damir Milinović 

Još članaka iz "Sport"

Facebook