Prethodni članak
Sljedeći članak

Državni rekord Jane Vranić

Plivački klub Olimp Terme Tuhelj na natjecanju nastupio je s 21 natjecateljem - 12 djevojčica i 9 dječaka. Prvo ime, ne samo u redovima Olimpa, nego među svim djevojčicama bila je Jana Vranić.

  • Jana Vranić Sisak mali

    Jana Vranić Sisak mali

  • Lara_Loncaric.jpg
  • Plivanje1velika.jpg
  • Jana Vranić Sisak mali
  • Lara_Loncaric.jpg
  • Plivanje1velika.jpg

Proteklog vikenda je na bazenu u Utrinama plivački klub Novi Zagreb organizirao plivačko natjecanje za najmlađe plivačice i plivače „Miting Sv. Patrika“. Natjecanje se održavalo po osmi put, a pod pokroviteljstvom Irskog konzulata u Republici Hrvatskoj. Više od 800 najmlađih plivačica i plivača bilo je podijeljeno u grupe prema godini rođenja.

Dječaci rođeni 2000. plivali su u Grupi A, a djevojčice isto godište u Grupi B. Godinu dana mlađi dječaci sačinjavali su Grupu C, a djevojčice Grupu D. svi oni plivali su sve četiri plivačke discipline (slobodno, leđno, prsno, leptir) na dionici od 50 metara.

Upola kraću dionicu plivali su u Grupi E dječaci rođeni 2002. i djevojčice u Grupi F rođene 2002. godine, te u Grupi G dječaci rođeni 2003. i mlađi i djevojčice rođene 2003. i mlađe u Grupi F.

Plivački klub Olimp Terme Tuhelj na ovom natjecanju nastupio je s 21 natjecateljem - 12 djevojčica i 9 dječaka. Prvo ime, ne samo u redovima Olimpa, nego među svim djevojčicama bila je Jana Vranić.

U ukupnom zbroju vremena iz svih disciplina bila je uvjerljivo najbolja. Uz to je srušila kadetski rekord Hrvatske u disciplini 50 leptir koji sada iznosi 30.37, te je srušila i dva rekorda ovog natjecanja. Uz 50 leptir srušila je i rekord Mitinga na 50 slobodno.

Uz bok Jani bio je Vili Sivec. Osvojio je treće mjesto u ukupnom plasmanu Grupe G. Na 25 leptir je bio prvi, a na 25 slobodno drugi. Dodajmo tu i Laru Lončarić koja je na 25 slobodno bila 3., a u ukupnom poretku Grupe H šesta.

Još su nastupili Klara Očić, Nikolina Juričan, Ema Vrbanović, Erika Škurina, Marta Vidas, Karlo Ilijaš, Jurica Obrež, Nikola Iveković, Željko Filipović, Magda Slovenec, Lana Halapir, Marta Muraja, Hana Sivec, Tesa Novak, Petar Bašić, Jakov Bašić, Leon Lončar i Karlo Borovčak.

Danas u Splitu počinje Prvenstvo Hrvatske za seniore, juniore i kadete.

Još članaka iz "Sport"

Facebook