Prethodni članak
Sljedeći članak

Dva pogotka Brleka za nastavak sjajne serije Klanjca

8. kolo IV. NL-središte Zagreb – skupina A, Sesvetski Kraljevec – KLANJEC 1:2


Klanjčani nastavljaju sa sjajnim igrama. U 8. kolu slavila su u gostima kod Sesvetskog Kraljevca s 2:1, a strijelac oba pogotka bio je njihov ponajbolji igrač i kapetan Vladimir Brlek. Nakon osam kola Klanjec je na vrlo visokoj četvrtoj poziciji, sasvim zasluženo. 

Dobre igre prepoznali su i navijači pa ih je u Sesvetski Kraljevec stiglo njih četrdesetak koji su im pružili značajnu podršku. U ovoj utakmici trener Tomašković nije mogao računati na vrlo dobrog mladog stopera Petrovića, a već je duže vremena „van stroja“ Biruš, no trener Tomašković uspio je pronaći dobitnu formulu za nova tri boda. Klanjčani su tako nastavili sjajnu seriju. U posljednje četiri utakmice poslije poraza od Golubovca nanizali su tri pobjede i jedan remi. 

Prvu prijetnju na utakmici imaju gosti preko Brleka u 9. minuti, no njegov udarac glavom poslije centaršuta Dleska završava u naručju domaćeg vratara Šibenika. Dvije minute kasnije na drugoj strani nakon kornera odlično skače Pajvot, ali puca glavom malo pokraj gola. U 18. minuti gosti su poveli. Klanjec pritišće domaću momčad, Pajvot gubi loptu, uzima je Brlek koji izlazi sam pred domaćeg vratara i odmjerenim preciznim udarcem zabija za 0:1. Devet minuta kasnije došlo je do kontakta gostujuće obrane s Dautijem, a sudac Vukasović to je ocijenio kaznenim udarcem, po mišljenju gostiju prestrogo. Dauti je sam uzeo loptu, Travnikar je pročitao stranu, no udarac je bio prejak i završio je u mrežu za 1:1. Do kraja poluvremena za goste su prijetili K. Pavlinić u 30. i Bogović poslije kornera u 43. minuti, no rezultat se nije promijenio. Pokušao je i neposredno prije odmora za domaće Gluić, no njegov udarac završava preko gola.

Tek što se krenulo s centra domaći imaju najbolju priliku na utakmici. Jelić koristi grešku obrane Klanjca, izlazi sam pred Travnikara koji fantastično brani njegov udarac. U 56. minuti prava „kanonada“ Klanjca u jednom napadu. Prvo udarac Janžeka zaustavlja blok, pa se lopta odbija do Brleka čiji udarac Šibenik odbija do Filipa Pavlinića koji oštro puca, ali Šibenik na kraju njegov pokušaj odbija u korner. Janžek opasno prijeti u 60. minuti kada oštro puca, lopta se odbija od Brčine i umalo vara Šibenika koji je na kraju fantastično reagirao i spriječio  vodstvo gostiju. No ono se ipak dogodilo u 69. minuti. Leš je dugom loptom pronašao Brleka, ovaj oštro puca, a lopta se odbija od bloka u mrežu za konačnih 1:2. Minutu kasnije Brlek dobro puca, ali Šibenik odlično brani. I na kraju u 73. minuti opasno glavom prijeti Pajvot, no odlični Travnikar odbija njegov udarac u korner i bodovi zasluženo putuju u Klanjec. 

SESVETSKI KRALJEVEC – KLANJEC 1:2 (1:1)
SESVETSKI KRALJEVEC: igralište NK Sesvetski Kraljevec, GLEDATELJA: 70, SUCI: Vukasović, Bošnjak i Adžić-Kapitanović.
STRIJELCI: 0:1 Brlek 18', 1:1 Dauti 27' (11m), 1:2 Brlek 69'.
SESVETSKI KRALJEVEC: Šibenik, Pajvot, Pranjić, Šebjanić, Matijević, Jelić, Matijašić (68' Jug), Brčina, Antunović, Gluić (68' Obadić). TRENER: Vladimir Tuweg
KLANJEC: Travnikar, Leš (85' Golubić), Šinko, Bogović, Štih, Janžek, K. Pavlinić, Zrnc, Brlek (71' Kontrec), F. Pavlinić, Dlesk. TRENER: Danijel Tomašković

Još članaka iz "Sport"

Facebook