Prethodni članak
Sljedeći članak

Dva pogotka Jurice Kotarskog za drugo mjesto Gaja


Nakon problema koji su im zadale obaveze u kupu Gaj se u potpunosti rekuperirao i posložio i iz kola u kolo pruža sve bolje lige, a istovremeno niže i odlične rezultate.

U 7. kolu u Maču je gostovalo vrlo dobro Vrapče koje je moralo stisnuti ruku boljem domaćinu i priznati poraz od 2:1.

Ovom se pobjedom Gaj barem privremeno popeo na drugo mjesto, a hoće li tamo i ostati nakon ovog kola sve ovisi o rezultatima Kurilovca, Lučkog i Tigra koji su unutar tri boda s nogometašima iz Mača. 


Junak utakmice bio je sjajni Jurica Kotarski, vrhunski stoper koji zabija vrhunske pogotke u maniri napadača. Gaj je puno dobio njegovim dolaskom. 


Igrala se 23. minuta kada je Sambol u svom stilu izvodi dugi aut, gostujuća obrana odbija do I. Grozdeka koji ubacuje u šesnaesterac gdje Kotarski odličnim udarcem para mrežu Ševerdije za 1:0. No u 43. minuti stvari su se vratile na početak. Ćosić je odlično ubacio za Kelavu koji glavom zabija za 1:1. 


Utakmica je riješena u 50. minuti. Korner s lijeve strane izveo je Ivan Grozdek, Šaban je prema uigranoj akciji napravio blok za Kotarskog koji silovito glavom trese mrežu za konačnih 2:1. Vrapče je pokušalo stisnuti, ali Gaj se znalački branio. Mogli su domaći i uvjerljivije slaviti da udarac Sambola u 87. minuti nije zaustavila vratnica. 

GAJ MAČE – VRAPČE 2:1 (1:1)


MAČE: igralište Gaja, GLEDATELJA: 250, SUCI: Kožarec, Štibohar i Kupres. 

STRIJELCI: 1:0 Kotarski 23', 1:1 Kelava 43', 2:1 Kotarski 50'.

GAJ MAČE: Strahonja, Kotarski, Sambol, Haramustek, Šaban (73' Nikolić), I. Grozdek (84' Tepšić), Kovač (46' Frtalj), Samarin (46' A. Grozdek), Abramović, Mazalović (64' Kovačić), Ristovski. TRENER: Marijan Glavica

VRAPČE: Ševerdija, Deak (46' Aremu, 77' Marić), Vučemilović-Vranjić, Gaja, Markulin (46' Oliveira), Tompić, Kelava, Krstulović (77' Pađen), Ćosić, Markušić, Bunoza. TRENER: Robert Miloš

Još članaka iz "Sport"

Facebook