Prethodni članak
Sljedeći članak

Florian Šalec pokorio grupu i klasu i postao prvak Hrvatske

Sjajan uspjeh vozača AK Zagorje na posljednoj brdskoj utrci u Dubrovniku


Vozač AK Zagorje (Oroslavje), Florian Šalec, prvak je Hrvatske u brdskom automobilizmu u klasi 6b. Na posljednoj utrci sezone koje se pod nazivom "Nagrada Dubrovnik" vozila u Dubrovniku Florian je sa svojim Citroenom C2R2 stigao do pobjede u klasi 6b, a ujedno je trijumfirao i u grupi 6. Nakon dvije vožnje Florian je imao ukupno vrijeme 4:07.445, a u pravoj drami nadvisio je vozača AK Ri autosport Marina Božičevića u Peugeoutu 106 za 355 tisućinki. Božičević je dvije utrke odvozio u vremenu 4:07.800. Nakon prve vožnje Božičeivć je bio u prednosti od 119 tisućinki, ali sjajni Florian Šalec bio je najbolji kad je bilo najpotrebnije i u drugoj je utrci nadoknadio zaostatak. U grupi 6 treće je mjesto pripalo Filipu Magdiću (Fly with Kolman) u VW Golfu 1, a u klasi 6b Danijelu Šimunoviću (Fly with Kolman) u Citroen Saxu.

Ovo je ogroman uspjeh za Floriana. U prvoj pravoj sezoni pokorio je znatno iskusniju i konkurenciju i pokazao da ima veliki potencijal u ovom sportu. Tako je Florian krenuo stopama oca Ivana osvajača zlatne kacige i trostrukog prvaka Hrvatske  u ovom sportu prije nešto više od 20 godina.

Još uvije nismo dobili informaciju da li je Florian dvostruki državni prvak, tj. da li je uz klasu 6b i državni prvak  u cijeloj grupi 6. Naime Florian ima isti broj bodova u grupi kao i Filip Magdić, no Magdić je pola sezone vozio u klasi 6b, a pola u klasi 6a. Iz Hrvatskog auto i karting saveza nije stigla službena informacija tko je državni prvak u grupi 6. Bilo kako bilo Florian se zlatnim slovima upisao u povijest zagorskog automobilizma.

Još članaka iz "Sport"

Facebook