Prethodni članak
Sljedeći članak

Florian Šalec predvodio snage AK Zagorje Oroslavje

Na Sljemenu održana 29. Nagrada Stubičkih Toplica u brdskom automobilizmu


Na poznatoj stazi od Pile prema Hunjki vožena je 29. Nagrada Stubičkih Toplica u brdskom automobilizmu. Utrku je završilo 56 vozača, a uvjerljivu ukupnu pobjedu odnio je Dejan Dimitrijević (AKK Fly with Kolman) u Seat Leonu 3.2 s ukupnim vremenom 5:57.764. Dimitrijević je bio i jedini vozač koji je obje utrke uspio voziti ispod tri minute. Drugi s nešto više od šest sekundi zaostatka u ukupnom poretku bio Nino Andrejević (AK Opatija) u Fiat Puntu 1.4 T, a Treći Marino Poropat (AK Dubrovnik racing)  u Renault Clio.

Odlične zagorske vozače okupljene u AK Zagorje Oroslavje predvodio je Florian Šalec. Sa svojim Citroenom C2 R2 Florian je ostvario ukupno vrijeme 6:25,825 čime je stigao do visokog devetog mjesta u generalnom poretku. No važnije za njega bila su druga mjesta u klasi 5a i grupi 5. Bolji od njega bio je samo Saša Radola (AK Dubrovnik racing) u Hondi Civic Type R. U istoj klasi i grupi odličan je bio i Filip Pavlina koji je s Citroenom Saxom stigao do trećeg mjesta u klasi i grupi, dok je u generalnom poretku bio dvanaesti. Pavlina je ujedno bio i najbolji junior, što najbolje govori o kakvom se "materijalu" radi. Za Šalecom je zaostao nešto manje od tri sekunde.

U klasi 6a nastupili su Krunoslav Car u Fiat Puntu i Renato Zebec u Zastavi Yugo 1.3. Car je u klasi 6a stigao do trećeg mjesta, dok je Zebec bio četvrti. Car je ujedno bio deveti u grupi 6 i 44. u generalki, dok je Zebec bio deseti u grupi 6 i 45. u generalki.

-Na treninzima je staza bila mokra, dok se do utrke sve posušilo, pa smo mogli dati maksimalno od sebe. Sa 60 kg težim autom uspio sam skinuti svoj osobni rekord na ovoj stazi za jednu sekundu. U drugoj utrci sam se opustio, išao na sigurno da potvrdim drugo mjesto u grupi i klasi. Zahvaljujem svima koji su mi pomogli na bilo koji način - izjavio je Florian Šalec.

Još članaka iz "Sport"

Facebook