Prethodni članak

FOTO: Antonio Bukal pobjednik 3. Stubaki superslaloma

Na poznatoj stazi na  Pili vožen 3. Stubaki superslalom pod imenom ''Pile u pili''


U odličnoj organizaciji AK Oroslavje uz tehničku potporu AK Delta održan je 3. Stubaki superslalom pod nazivom „Pile u Pile“ koji je okupio rekordnih 126 vozača. Ovaj superslalom bodovao se za Otvoreno prvenstvo Zagreba u superslalomu i Kup povijesnih automobila u točnosti. 

Ukupni pobjednik 3. Stubaki superslaloma je zagorski vozač Antonio Bukal (AK Zagorje) koji je ostvario ukupno vrijeme 3;45.377. Drugi je bio vozač AK Pula-Rovinj Domagoj Belinić koji je s automobilom Renault 5 ostvario ukupno vrijeme 3:49.140, a treće je mjesto osvojio je Marko Deak (AK Konavle) sa Seatom Leonom s vremenom 3:51.532.

Najbolji vozač domaćeg AK Zagorje (Oroslavje) bio je nadareni Filip Pavlinić koji je sa svojim Citroenom Saxom 1.6  u ukupnom poretku osvojio visoko peto mjesto, u poretku za Otvoreno prvenstvo Zagreba bio je četvrti, dok je istovremeno ostvario pobjede u klasi 5, kao i u konkurenciji juniora. 

Od ostalih vozača AK Zagorje Karlo Rašić je s Hyundaiem I30N osvojio 13. mjesto u  poretku OPZ, dok je u klasi 3 osvojio četvrto mjesto. Bono Vranešić-Knezić bio je 14. u poretku OPZ, a u klasi 3 osvojio je peto mjesto. Kod juniora Rašić je bio četvrti, a Vranešić-Knezić peti. 

Kristijan Kroflin u Citroen Saxu 1.6 osvojio je 21. mjesto u poretku OPZ, a u klasi 5 stigao je do petog mjesta. Vjekoslav Stubičan je u Peugeotu 206 stigao do 26. mjesta u generalnom poretku, dok je u klasi 6 završio kao osmi. Krunoslav Car vozio je Fiat Punto i stigao do 30. mjesto u poretku OPZ, kao i sedmog mjesta u klasi 5. 

Zanimljive su bili i tkz. „amaterske klase“. Tako je Matija Sušnić, samostalni vozač bez kluba osvojio je 16. mjesto u ukupnom poretku s VW Golfom, dok je u klasi 13 bio drugi odmah iza ukupnog pobjednika Antonia Bukala. U klasi 10 pobjedu je odnio Mihael Benčić (Honda Civic), drugi je bio Marko Kukec (Fiat Seicento), a treći Dario Škof (Opel Corsa).

Najbolji u klasi 11 bio je Tomislav Fišter (Renault Clio), drugo mjesto u toj klasi osvojio je Niko Koprivnjak (Renault Clio), a treće Željko Žukina (Renault Twingo). U klasi 12 slavio je Ivan Barlović (Mazda Mx3), drugi je bio Nikola Pleško (Opel Kadet), a treći Kristijan Ladišić (Peugoet 306). 

U ukupnom poretku klubova najviše uspjeh imao je AMK Zanatlija s 55 bodova, drugo mjesto pripalo je klubu AKK Fly with Kolman s 50, dok je Zagorje osvojilo treće mjesto s 42 boda. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook