Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Ekipa iz Konjščine fantastična na popularnoj zagorskoj off road utrci


Na uvijek popularnoj Janinskoj utrci na Gliništu, u organizaciji kluba “AMK Off Road” iz Lobora održano je natjecanje u trima klasama: autocrossu, buggycrossu i mopedcrossu. 

Među sudionicima je bila i ekipa iz Konjščine, članovi MK Route Riders, koji su ostvarili značajan uspjeh osvojivši dva prva i jedno drugo mjesto.

Natjecali su se u tri klase i to u klasama buggycross i autocross 1800 kubika, a vozači koji su osvojili medalje su Patrick Kosovec, Marko Čehulić i Gabrijel Majdak. Ono što je zanimljivo kod njih je to da nemaju nikakva mehanička predznanja, već samo ljubav prema brzini, adrenalinu i dobroj stazi, a aute za utrke sami sastavljaju. 

FOTOGALERIJU S UTRKE POGLEDAJTE OVDJE.

Predsjednik MK Route Ridersa Patrick Kosovec kazao je kako se natječu na utrkama u Loboru, ali i Kebelu kod Bedekovčine te da im je svaka utrka posebna na svoj način, ali sve imaju zajedničku dozu adrenalina. 

Ono što planiraju je izgradnja automoto staze u suradnji s Općinom Konjščina.

- U procesu smo rješavanja papirologije za izgradnju automoto staze i planiramo pokrenuti utrku koja bi bila dio prvenstva Zagorja. U svemu tome imamo veliku podršku i pomoć Općine Konjščina i načelnice Anite Curiš Krok. Nadamo se da će iduća utrka koju će organizirati naš klub uskoro biti realizirana – rekao je Kosovec dodavši kako trenutno imaju četiri auta i dva buggya.

Načelnica Općine Konjščina i saborska zastupnica Anita Curiš Krok podržava ovaj projekt i veseli se što će u sklopu obilježavanja Dana Općine Konjščina, na tradicionalnom predstavljanju udruga, biti izložena dva njihova sastavljena automobila.

- Naš je MK Route Riders doista vrlo aktivan, vrijedni su i marljivi i drago mi je što su i na Janinskoj utrci bili uspješni, na čemu im čestitam. Posebno me raduje što će se i ove godine uključiti u obilježavanje naših Dana općine, što će, vjerujem, privući k nama još više posjetitelja. Samo riječi hvale imam i za ovaj njihov novi projekt izgradnje automoto staze koji moji suradnici i ja u potpunosti podržavamo jer će, sigurna sam, za našu općinu puno značiti, kako u sportskom, tako i u turističkom smislu – rekla je načelnica Anita Curiš Krok.

MK Route Riders nastavlja s pripremama za nadolazeće utrke i projekte, a njihova strast i trud u izgradnji i održavanju vozila te planiranju automoto staze pokazuje njihovu posvećenost i predanost sportu i zajednici.

Još članaka iz "Sport"

Facebook