Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Održano peto izdanje malonogometnog turnira Kup kvartova - uredi svoj kvart'


U sjajnoj organizaciji sportske udruge „Zabočki lavovi“ u parku Milana Prpića u Zaboku održano je peto izdanje malonogometnog turnira „Kup kvartova -uredi svoj kvart“ koje je okupilo sedamnaest momčadi iz zabočkih kvartova. Momčad Kaptola po treći puta je osvojila pobjednički trofej u iznimno uzbudljivom finalu protiv odličnog Pavlovca. Početni udarac prije finala izveo je Jurica Turk, legenda zabočkog parka i bio je to vrlo dirljiv i emotivan trenutak koji su brojni gledatelji pozdravili snažnim pljeskom. Kaptol je poveo pogotkom Bajsa nakon „minijature“ Gregurića, da bi stvari na početak vratio Karlo Deak pogotkom za 1:1 iz penala nakon tri kornera. Samo 16 sekundi prije kraja finala Deak je imao priliku iz penala donijeti naslov pobjednika Pavlovcu I, no njegov je udarac zaustavila vratnica. U „lutriji“ penala više je prisebnosti imao Kaptol. U prvoj seriji Deak ponovno pogađa vratnicu za Pavlovec I, da bi kod rezultata 3:2 penal promašio i kapetan Huis, pa je treće slavlje Kaptola moglo početi. Laskavu nagradu „Heroj ulice“ ove je godine ponio Dino Čuček strijelac pet golova, a na njegovu stranu presudio je odlučujući zabijeni penal za 3:2 u finalu protiv Pavlovca I. 

-Zahvaljujem se Zabočkim lavovima. Turnir je bio jako dobro organiziran kao i svake godine. Finale je bilo teško, imali smo i malo sreće, ali zasluženo smo pobijedili. Puno mi znači nagrada „Heroj ulice“. Svaki igrač koji nastupa na kupu kvartova sanja da ju osvoji – izjavio nam je nakon finala Dino Čuček.

Sasvim zasluženo najbolji igrač i strijelac pet kupa zabočkog Kupa kvartova je Tin Gregurić, strijelac osam golova i glavni motor Kaptola. Suci Branko Pajk i Dami Šešerin po običaju su na vrlo visokom nivou odradili svoj zadatak. Samo finale odigrano je pred 600 gledatelja, a unatoč velikim vrućinama turnir je pratilo oko 1.000 ljudi.

Najbolja momčad Kaptola nagrađena je s 4.000 eura koja namjenski treba utrošiti u uređenje igrališta ili parka u svom kvartu. Uz novčanu nagradu Kaptol je dobio pehar i prijelazni pehar. Drugoplasirana momčad Pavlovca I i trećeplasirani Grdenci dobili su pehara i medalje, dok su najbolji pojedinci nagrađeni plaketama. Nagrade su dijelili gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek, glavni tajnik Sportske zajednice KZŽ Branko Piljek i predsjednik SU Zagorski lavovi Marko Deak. 

 

Iako se činilo da je to nemoguće, Zabočki lavovi su još jednom u organizacijskom smislu nadmašili sami sebi i svoje izuzetno visoko standarde. Organizacija je bila na iznimno visokom nivou i Zabok se može ponositi što ima ovako sjajno organiziranu i vrijednu udrugu koja radi evente za pamćene. Tijekom dana za zabavu su bili zaduženi DJ-evi Whiskey i Maresi, dok su za after party bili zaduženi Dvorjani. Lavovi su osigurali bogatu ugostiteljsku ponudu, imali su čak tri šanka, a osigurali su i dosta sjedalica i stolica u gledalištu. Sve u svemu bio je ovo jedan dan za pamćenje. 

-Hvala svima koji su pomogli u organizaciji, a najviše mojim „lavicama“ i „lavovima“. Iduće šesto izdanje kupa kvartova bit će još bolje od ovoga – riječi su Marka Deaka, predsjednika SU Zabočki lavovi.

 

 

 

 

Rezultati
Četvrtfinale:
Kaptol – Centar 5:2 (Čuček 2, Gregurić 2, Iskrić/Tišljarić 2)
Repovec – Hum Lug 0:1 (Krajačić)
Špičkovina – Grdenci 1:2 p (Leško/Balaško)
Gubaševo-Martinišće-Prosenik – Pavlovec I 0:2 (Hanžić, R. Poslek)

Polufinale: 
Kaptol – Hum Lug 3:1 (Iskrić, Gregurić 2/Š. Tuđa)
Grdenci – Pavlovec I 1:4 (Martinić/Hanžić 2, Deak 2)

Za 3. mjesto
Hum Lug – Grdenci 0:2 (Tumpić, Balaško)

FINALE
KAPTOL – PAVLOVEC I 3:2 P (Bajs/Deak)
SUCI: Pajk i Šešerin
KAPTOL: Iskrić, Peklarić, Kožuh, Bajs, Gregurić, Čuček.
PAVLOVEC I: Huis, Dragčević, Hanžić, Deak, Papišta, N. Poslek, R. Poslek, Turk. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook