Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTOGALERIJA: Sportske igre zagorskih učenika okupile više od 1140 djece i mladih


U sportskoj dvorani Srednje škole Krapina u utorak su svečano otvorene 23. Aquae vivae sportske igre učenika, koje su i ove godine okupile više od 1000 djece koja se natječu u 13 sportova, poput badmintona, crossa, futsala, graničara, igara na vodi, odbojke, rukometa, nogometa, stolnog tenisa, šaha, košarke…

VELIKU FOTOGALERIJU SPORTSKIH IGARA UČENIKA POGLEDAJTE OVDJE

 

.

-Uključeno je 10 osnovnih škola sa 1140 djece, a prijave su otvorene i dalje do, 1. srpnja – rekao je Radovan Cesarec, tajnik Društva sportskih igara učenika.

Sportske igre učenika smo osnovane su prije 23 godine. – Ideja je bila da učenicima srednjih i osnovnih škola pružimo mogućnost da se nakon završetka nastave bave sportom. Učenici u tom trenu dobiju puno slobodnog vremena, a nemaju organizirano sve što bi mogli i željeli. Naravno, mi ovdje idemo prvenstveno prema djeci koja manje sudjeluju u sportskim aktivnostima. Cilj nam je da se ovdje okupe djeca koja inače nisu u klubovima, a željela bi se baviti sportom. Imamo ljetni i zimski dio manifestacije – rekao je Nenad Sikirica, predsjednik udruge.

Komentirao je činjenicu da se prije na sportskim igrama okupljalo puno više djece. - Nešto je manji interes za sportom općenito u državi i mislim da je ovo vrlo bitna manifestacija koja na neki način privuče djecu koja se možda uoće ne bi bavila sportom.  Neka su djeca možda i prvi puta uzela loptu u ruke, ali se bore, trude se i to je vrlo bitno – rekao je Sikirica. Na pitanje zašto je manje zainteresiranih, odgovorio je da je općenita činjenica manji broj djece u školama, no tu su, naravno, uzrok i internet, društvene mreže, brojni drugi sadržaji kojima se djeca mogu baviti, osim sportom.

Sikirica je zahvalio brojnim sponzorima koji omogućuju da svi sadržaji, prijevoz i kupanje u Aqua Vivae gdje je tradicionalno završnica manifestacije, budu za djecu besplatni. 

Zamjenica župana Jasna Petek podržala je manifestaciju i pohvalila projekt. – Više od 20.000 djece i mladih uključeno je kroz sve ove godine. Najveća vrijednost je da se djeca od najranije dobi uče kako zdravo živjeti, njeguju sportski duh i zaista mi je drago što su uključeni djeca i mladi od vrtićke dobi pa do srednje škole. KZŽ je s velikim zadovoljstvom pokrovitelj ovog projekta iz godine u godinu i moram zahvaliti svim mentoricama i mentorima koji svesrdno potiču djecu na sudjelovanje u ovim aktivnostima, zahvala oćinama i gradovima koji su se uključili i pružaju domaćinstvo u završnicama, a posebno treba zahvaliti Društvu sportskih igara učenika koji iz godine u godinu vrlo marljivo i entuzijastično pripremaju ovaj projekt – istaknula je Petek.

Centri natjecanja sz Krapina, Marija Bistrica, Gornja Stubica, Pregrada i Zabok, a završna natejcanja održat će se u Krapinskim oplicama od 8. do 10. srpnja.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook