Prethodni članak
Sljedeći članak

[HEP Zagorje Trekk] Na startu u nedjelju očekuje se oko 800 natjecatelja

Jučer završene prijave za 10. jubilarni "HEP Zagorje Trekk"


Jučer su završene prijave za 10. jubilarni "HEP Zagorje Trekk" koji će se organizaciji Zagorje adventure teama iz Zaboka koji će se održati na praznika rada 1. maja u Zaboku uz generalno sponzorstvo Hrvatske elektroprivrede.

Nakon dvije godine pauze izazvane pandemijom korona virusa Zagorje trekk vraća se u velikom stilu. Do nedjelje se prijavilo 569 natjecatelja, a dodatne prijave su u subotu od 18-23 sati na Trgu Ksavera Šandora Đalskog u Zaboku, gdje će trekkeri i startati u nedjelju. Svi oni koje će se prijaviti nakon nedjelje neće moći dobiti majicu. Organizatori očekuju osamstotinjak natjecatelja, što znači da će ovo biti najmasovnija sportska manifestacija u Hrvatskom zagorju ove godine.
U nedjelju će se od 7-9,30 sati održati podjela brojeva, a nakon toga kreće start. Prvi će u 10 sati krenuti prijavljeni za najdužu disciplinu Challenger, koja je dužine 28 kilometara. U 10,30 sati kreće disciplina Active u dužini 18 kilometara, u a 11 sati kreću natjecatelji u disciplini Light koja iznosi 9 kilometara. Organizator napominje da će nastup maloljetnim osobama biti dozvoljen isključivo u disciplini light.
Za prva tri mjesta u svim kategorijama predviđene su medalje, te pokloni sponzora i organizatora. Podsjetimo zadnje održani HEP Zagorje trekk održao se 11.05.2019. godine i okupio je rekordnih 1090 natjecatelja. Branitelj naslova iz najzahtjevnije kategorije Challenger bit će legendarni Goran Papeš, a kod žena Tamara Ravnak. U kaategoriji Active slavio je Ivan Lovrenčić, a kod žena Marija Glibota. I na kraju u Light kategoriji slavio je Martin Lončarić, a kod žena Jelena Gorički.
-Vraćamo se prvobitnom konceptu trekka, što znači da staza nije označena i da se karte neće dijeliti na startu već na prvoj kontrolnoj točci. Općenito želimo zagorskom trekku vratiti što veći sportski obol, a ne danas samo pamte po bogatim okrepjenim točkama. I dalje će naše okrepjene stanice biti najjače u cijeloj Trekking ligi, ali neće biti tako bogate kao prijašnjih godina. - otkriva nam Samir Bašić, predsjednik Zagorje adventure teama.
Za discipline Challenger i Active natjecatelji će dobiti karte kod vodospremnika, a za disciplinu Light na Bivolovom bregu. Organizator je najavio da će okrjepnim stanicama moći pristupiti samo prijavljeni natjecatelji.
Nakon što završe trekk svi će natjecatelji biti počaščeni toplim obrokom, a poslije slijedi velika fešta uz Footlose band i DJ Bašu.
U samo organizaciju bit će uključeno stotinjak ljudi. Uz članove i simpatizeri Zagorje adventure teama bit će aktivirani i HGSS, Hitna pomoć i tvrtka Zaštita Zagreb.
Zagorje adventure team razmazio je natjecatelje na prijašnjim izdanjima zagorskog trekka, pa ne sumnjamo da će tako biti i ovaj put. Zagorski trekkovi su nadaleko poznati i zasigurno najbolje oragnizirani u cijeloj Treking ligi. Na praznik rada mnogobrojni trekkeri i trekkerice doživjet će Zabok i Hrvatsko zagorje "punim plućima" i sigurno smo da će se vratiti i iduće godine.

Još članaka iz "Sport"

Facebook