Prethodni članak
Sljedeći članak

Hrabri Mladostaši otkinuli bod prvaku

28. kolo IV. NL-središte Zagreb - skupina A, MLADOST ZABOK - Dinamo OO 2:2 (1:1)


U vrlo zanimljivoj utakmici 28. kola IV. NL-središte Zagreb-skupina A, Mladost je na svom travnjaku remizirala protiv Dinama OO koji je već osigurao naslov prvaka rezultatom 2:2. Gosti su pokazali zašto su prvaci lige, ali i Zabočanima sve pohvale za odličnu igru, koja pokazuje da zadnji nešto lošiji rezultati nisu realna slika ove momčadi.

Gosti prvi prijete u 7. minuti preko Halame koji je sam pred Tkalcem, a ovaj sjajno brani njegov udarac. Njegovog kolegu Šolčića na drugoj je stradni u 10. minuti testirao Šoštar s 20 metara, ali gostujući vratar je siguran. Dvije minute kasnije pokušava Bencetić s 10 metara udaljenosti, ali puca pokraj gola. U 15. nakon odličnog ubačaja Vučića s desne strane prijeti Lukič, no o i on je zmalo neprecizan. Tkalec se još jednom izkazao u 22. minuti kada skida "zicer" Prširu. I onda u 27. minuti Bezjak je kratko dodao do Hrastinskog, a ovaj lijepo opalio s 14-15 metara udaljenosti i spremilo loptu u mrežu za 1:0, na veliko oduševljenje domaćih. No na poluvrijeme se ipak otišlo reultatom 1:1 nakon što se udarac Bencetića nesretno odbija od Tarlea, prevario nemoćnog Tkalca i odsjeo u mreži za 1:1.

U nastavku prvi put prijete domaći preko Vojakovića glavom u 56. minuti nakon centaršuta Kotarskog, ali njegov udrac je nepricizn. Četiri minute kasnije aktivni Vučić s lijeve strane ubacuje za Ndaoa, ali ovaj s pet metara udaljenosti glavom puca preko gola. Gosti su poveli u 63. minuti. Bencetić je opalio s 20 metara udaljenosti, lopta se kao i kod prvog njegovog gola odbila uz samu vratnicu i prevarila Tkalca za 1:2. Minutu kasnije u šansi se našao Ćorić nakon ubačaja s desne strane, ali puca glavom preko gola. Najbolju priliku u nastavku Mladost propušta u 73. minuti kada Hrastinski odlično ubacuje s desne strane do Tumpića, ovaj okreće svog čuvara i pogađa vratnicu. U 80. minuti odličan udarac Kotarskog gostujući blok odbija u korner. Nakon kornera Turka s desne strane u 86. minuti Tarle loše puca glavom u vratara. I onda u 88. minuti Iskrić je pritisnuo gostujućeg vratara Šolčića, ovaj poklanja loptu Vedrišu koji je s pet metara udaljenosti sprema u praznu mrežu za 2:2. Minutu kasnije Vučić priprema "zicer" Ćoriću koji puca glavom, ali Tkalec još jednom odlično brani. Do kraja utakmice bilježimo poništen pogodak Brezaka zbog zaleđa i pokušaj Bezjaka iz dalinije, no rezultat se nije mijenjao.

Zabočani tako mogu biti ponosni što su prvaku otkinuli četiri od mogućih šest bodova. Lijep im je ovo poticaj za finale kupa i ostale ligaške utakmice.

MLADOST ZABOK - DINAMO OO 2:2 (1:1)

ZABOK: SC Zaseka, GLEDATELJA: 100, SUCI Janković, Babić i Lipošćak.

STRIJELCI: 1:0 Hrastinski 18', 1:1 Bencetić 40', 1:2 Bencetić 53', 2:2 Vedriš 88'.

MLADOST ZABOK: Tkalec, Vedriš, Kotarski, Šoštar, Turk, Vojaković (68' Tumpić), Iskrić, Koletić (68' Pavić), Tarle, Bezjak, Hrastinski (83' Brezak). TRENER: Ivan Zubić

DINAMO OO: Šolčić, Vinković, Lukić (57' Ćorić), Halama (57' Ndao), Batinić, Vučić, Savičić (74' Janječić), Fabijanec (46' Rebrenjak), Rebić, Bencetić (74' Galić), Pršir (57' Šimić). TRENER: Marijo Rendulić

Još članaka iz "Sport"

Facebook