Prethodni članak
Sljedeći članak

J. Colarić hat - trickom očitao lekciju Zagorcu !

U 25. KOLU III. HNL SREDIŠTE U KRAPINI GOSTOVAO VRBOVEC


U 25. prvenstvenom kolu III. HNL Središte u Krapini je gostovao Vrbovec i na krilima Josipa Colarića, upisao hat – trick, odnio sva tri boda uvjerljivo savladavši, 1:4, lidera prvenstva.

Sve je ovog lijepog sunčanog dana počelo idealno za Zagorec – odličan teren, „poguranac“ nakon pobjede u Zagrebu kod Trešnjevke, nitko nije nedostajao – pogodak za vodstvo već u šestoj  minuti – Pelko nakon asistencije Brauna. Potom još dva pogotka – Hoić i Smrekar u devetoj i dvanaestoj minuti –ali je oba puta drugi pomoćni sudac Josip Bošnjak iz Zagreba podigao zastavicu i označio zaleđe te su oba gola poništena.

Nakon pregledavanja snimke mogu sa sigurnošću tvrditi da je gol Mateja Hoića bio regularan ! No, suci odlučuju te se i nakon dvanaesta minute igralo sa samo jednim postignutim pogotkom a onda je uslijedio ovog proljeća poznati „klik“ kod igrača Zagorca – uslijedio je totalni pad u igri. Vezna linija je potpuno nestala, obrana zbunjena, napadači bez upotrebljivih lopti što su iskusni gosti predvođeni Josipom Colarićem rutinirano iskoristili. U nepunih sedam minuta ( od 25. do 32. minute, op.a. ) postigli su tri pogotka – Slišković i dva Josip Colarić – nakon katastrofalnih pogrešaka igrača Zagorca. Točku na i očajnog nastupa Zagorca stavio je raspoloženi Josip Colarić postigavši svoj treći pogodak, a četvrti Vrbovca, u 65. minuti te je tim rezultatom susret i završio.

Izgledalo je kao da neki igrači Zagorca uopće „nisu došli“ na utakmicu već su negdje u svojim glavama razmišljali o tome kako su prvaci i kako se moraju pripremiti za kvalifikacije ?!? Vjerujem da će dobro proanalizirati zašto su izgubili „dobiveni susret u svojim glavama“ te da još nije kraj jer u igri je još velikih 27 bodova a pratitelji se približavaju, iako se čini da je bodovna razlika između prvog i drugog velika napominjem jako je malo i u svaku utakmicu treba ući sa sto posto. Te je tako drugoplasirano Dugo Selo na minus 10 bodova, trećeplasirano Lučko na minus 14 dok Karlovac i Trnje zaostaju 16 bodova.  Nešto se zaista mora mijenjati i vjerujem da će trener Milinović i njegov stručni stožer opet pronaći pobjedničku formulu koja ih je krasila u jesenskom dijelu sezone. Naime, neosvojiva domaća utvrda na kojoj su plavi iz Krapine upisali 11 uzastopnih pobjeda ovog se proljeća ne mogu time podičiti – od 4 utakmice odigrane na domaćem terenu ovog proljeća dvije su izgubljene i upisane su dvije pobjede uz sedam postignutih i čak devet primljenih pogodaka sa šest osvojenih bodova. Na gostovanju je druga priča – u četiri utakmice ovog proljeća na gostovanjima Zagorec je upisao tri pobjede i jedan neriješen susret uz osam postignutih i samo dva primljena pogotka te osvojenih 10 od mogućih 12 bodova.

Ovoga puta neću ići u analizu igrača već im dajem priliku da pokažu već u slijedećem kolu kad gostuju (subota, 16.travnja u 17 sati) u Kurilovcu kod istoimene momčadi da sve ovo što sada mislim o njihovim igrama da se varam !

KRAPINA – Igralište ŠRC Podgora – Gledatelja: 100. Suci: Grgur Jović ( Zagreb ), Dario Aščić ( Velika Gorica ), Josip Bošnjak ( Zagreb ).

ZAGOREC – VRBOVEC1:4 ( 1:3 )

Strijelci: 1:0 Pelko 6', 1:1 Slišković 25', 1:2 J. Colarić 28', 1:3 J. Colarić 32, 1:4 J. Colarić 65'.

ZAGOREC KR: Bruči, Hoić (88. Radoš ), Strabić (42. Vučemilović-Vranjić), Smrekar, Majcenić, Mlinarić (42. Kovačić), Braun, Grgić, Landripet, Okechukwu (42. Camara), Pelko (72. Bračević).TRENER: Damir Milinović

VRBOVEC: Zrinšćak, Slišković, Tomas, Ćosić, Krizmanić, D. Colarić (80. Lovrić), Babić, Frigan, J. Colarić (74. Nakić), Škaro (46. Trošić), K. Colarić. TRENER: Dražen Biškup

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook