Prethodni članak
Sljedeći članak

Jakirović u debiju bez važnog dvojca


Dinamo i Sparta Prag od 20 sati na Maksimiru igraju prvu utakmicu play-offa kvalifikacija za Europa ligu. Pobjednik dvomeča plasirat će se u skupine Europa lige, a poraženi u skupine Konferencijske lige. Svoj debi na klupi Dinama imat će novi trener Sergej Jakirović, koji je prije dva dana došao iz Rijeke. Naslijedio je Igora Bišćana, koji je dobio otkaz nakon što je Dinamo na dramatičan način ispao od AEK-a u trećem pretkolu Lige prvaka, piše Index.

Dinamo ostao bez Livakovića i Šutala

Jakirovića su odmah dočekali problemi, no on ne bi trebao previše toga mijenjati u odnosu na Bišćana. Dinamo je nakon AEK-a prodao najboljeg stopera Josipa Šutala u Ajax, a jutros je potvrđen i transfer vratara i kapetana Dominika Livakovića u Fenerbahče.

Izvjesno je da će Jakirović na poziciji vratara šansu dati Ivanu Nevistiću, koji je dosad bio Livakovićeva zamjena. Šutala bi u obranu trebao zamijeniti Dino Perić, koji će igrati u tandemu sa Stefanom Ristovskim.

Ostatak momčadi trebao bi ostati jednak u odnosu na AEK. To znači da će desnog beka igrati Iranac Sadegh Moharrami, a lijevog Ukrajinac Bogdan Mihajličenko. U veznom redu naći će se Robert Ljubičić i Josip Mišić, a ispred njih Martin Baturina. Lijevo će biti Luka Ivanušec, desno Dario Špikić, a napad će predvoditi Bruno Petković, vrlo vjerojatno novi Dinamov kapetan.

Stojković pred debijem. Jakirović: Imam ideju kako protiv Sparte

U konkurenciji će biti i Luka Stojković, koji je ovog tjedna stigao iz Lokomotive. Stojković je ove sezone u četiri nastupa upisao dva gola i dvije asistencije, a Jakirović je bio apsolutno za njegovu kupovinu.

Uoči utakmice Jakirović je rekao: "Imam ideju kako mislimo sutra istrčati, ne mislim puno čačkati jer mislim da nema potrebe. Moramo imati još jedan plan zbog moguće energetske potrošnje. Stojković je u konkurenciji za utakmicu.

Sparta se zna povući, prijetiti iz bloka. Imam ideju, danas ćemo ih analizirati i pokušati im prenijeti to u teoriji. Može ih se ugroziti, imaju par dobrih pojedinaca. No imaju i svoje mane, nadam se da ih možemo iskoristiti."

Još članaka iz "Sport"

Facebook