Prethodni članak
Sljedeći članak

Jani Pavalić tri zlata, a njenom bratu Petru zlato i srebro

Sjajne vijesti s Prvenstva Hrvatske u plivanju koje se održalo u Zagrebu


Odlični vijesti stižu nam se Prvenstva Hrvatske u plivanju za seniore koje se održalo na zagrebačkom bazenu Svetice. Jana Pavalić i njen brat Petar osvojili su pet medalja za PK Olimp Zabok, od čega četiri zlatnog, a jednu srebrnog sjaja.

Jana je postala trostruka prvakinja Hrvatske u disciplinama 50 i 100 slobodno i 50 leptir. Time je još jednom dokazala da je najbolja plivačica Hrvatske u sprinterskim disciplinama. Berba zlata krenula je na 100 slobodno. Tu je Jana slavila s vremenom 57.30. Drugoplasiranu Anu Bobanović ostavila je iza sebe jednu sekundu i 72 stotinke zaostatka, a trećeplasiranu Laru Luetić dvije sekunde i 24 stotinke. Ništa manje uvjerljiva Jana nije bila ni na 50 leptir gdje je postala državna prvakinja s vremenom 27,16. Drugoplasirana Anja Štark zaostala je sekundu i 81 stotinku, a trećeplasirana Hana Knežević dvije sekunde i 24 stotinke. Na 50 slobodno Jana je osvojila svoje treće zlato s vremenom 25,86. Druga je bila Tina Čudina s vremenom 26,69, a treća Meri Mataja s vremenom 26,75. Rijetko viđena dominacija u sprintu, Jana je bila klasa za sebe na ovom seniorskom PH.

Petar Pavalić okitio se zlatom na 200 slobodno gdje je utrku završio u vremenu 2:08,08. Drugoplasirani Vito Polanščak kasnio je za njim 39 stotinki, a trećeplasirani Josip Papić-Maslač u cilj je stigao sa sedam sekundi zaostatka. Na 100 leđno Petar je osvojio srebrnu medalju s vremenom 58,33. Prvak Hrvatske u toj disciplini postao je Ivan Gajšek s vremenom 56,75, a treće mjesto osvojio je Josip Pepi Maslač s vremenom 58,42.

Još članaka iz "Sport"

Facebook