Prethodni članak
Sljedeći članak

Jedini u povijesti bez primljenog gola osvojio Kutiju šibica!

RAZGOVOR SA GORANOM MALOGORSKIM, PREDSJEDNIKOM FUTSAL KLUBA ZAGORJE


U novoj sezoni poznati MNK Jesenje ušao je sa novim imenom i novim predsjednikom te smo iskoristili priliku da o starom, novom klubu razgovaramo sa Goranom Malogorskim predsjednikom kluba te golmanom koji je bio aktivni sudionik nedavne Kup utakmice Tehničar – Hajduk te osvajačem čak dvije Kutije Šibica.

Dojmovi sa utakmice Kupa protiv Hajduka !

Vjerujem da za svakog nogometaša koji u tim nekim našim amaterskim okvirima ima priliku zaigrati protiv jednog od dva naša najveća kluba (Dinamo, Hajduk) i to u službenoj utakmici je jedan poseban doživljaj, a za mene kao velikog navijača Hajduka to je imalo još posebniju draž i sigurno da ću tu utakmicu kao i osvajanje Kutije šibica pamtiti cijeli život. Moram priznati da sam ovo ljeto najavio oproštaj od nogometa ali poziv koji je došao od strane Tehničara iz Cvetkovca za jednu takvu utakmicu nisam mogao odbiti, kad svemu tome dodamo i oproštaj velike legende HNL-a Krunoslava Lovreka i 4000 gledatelja jasno je o kakvoj se utakmici radilo.

Iza Vas su dvije osvojene Kutije šibica (mislim da sam u pravu ). No, mnogi ne znaju da ste prvi golman u povijesti koji je Kutiju osvojio bez primljenog gola ! Kad je to bilo, za koga ste igrali i kada Vam je bilo najteže – protiv koga ?

Da, imam dvije osvojene Kutije, obje za CB DOBERMANN te sam u ovom trenutku prvi i jedini golman koji je osvojio turnir a da nije primio gol na tom turniru u više od 50 godina njegovog postojanja. Ta 2015. godina bez primljenog gola budi posebne uspomene, pamtim gotovo svaku utakmicu i sjećam se jako dobro da smo u prva dva kola imali velikih problema i prolazili na mišiće s obzirom da nam se ekipa sastojala od većine hrvatskih malonogometnih reprezentativaca a u to vrijeme imali su okupljanje reprezentacije pa nisu mogli nastupiti tako da smo ta prva dva kola odigrali bez zamjene. Moram dodati da smatram da su općina Jesenje koja broji malo preko 1000 stanovnika iz koje dolazimo ja i Ivan Kovačec također osvajač i najbolji strijelac jedne godine, grad Krapina iz koje dolazi pobjednička ekipa MAL - GAL, isto tako i osvajač Renato Rumbak pa i Županija mogli puno vise napraviti po tom pitanju. Za sve skupa koliko nas ima koji smo u tih 50 godina postigli neki uspjeh na Kutiji šibica dovoljni su prsti jedne ruke da nas se nabroji i to nije mala stvar a nikad nitko nije bio ni pozvan da mu se zahvali na promociji naše općine, grada ili županije jer svi znamo o kakvom se turniru radi i koliki medijski prostor sam taj turnir dobiva.

Sada ste ušli u  nove vode – voditelj ste MNK Zagorje – bivši MNK Jesenje. Da li to znači da je došlo i do promjene i Upravi odnosno koji su ciljevi  kluba ?

Biti predsjednik FUTSAL ZAGORJA, bivšeg MNK JESENJA definitivno je najteža i najizazovnija pozicija u kojoj se nalazim kao sportaš. Briga o svim ljudima oko kluba i igračima definitivno nije mala stvar i veliki je teret na leđima s kojim se treba znati i moći nositi, puno je tu obaveza i odgovornosti koji mnogi ne vide. Trenutno je uprava više manje ostala ista, a na meni je da priključim nove ljude koji nam mogu pomoći. Što se tiče ciljeva ove godine rezultatskog imperativa nemamo. Glavni ciljevi su nam prije svega presložiti klub, uključiti neke nove ljude, promocija kluba ,školovanje novih trenera, u budućnosti povećati kategorije i broj igrača u omladinskom pogonu te privući nove sponzore.

Zašto je došlo do promjene naziva kluba i da li to znači da krećete opet ispočetka ili samo nastavljate put MNK Jesenje ?

Do same promjene naziva došlo je iz razloga jer je općina Jesenje premala sredina koja može financijski pratiti zahtjeve naše lige, a ona je dosad bila najveći sponzor kluba koji je nosio njezino ime tako da se sad okrećemo više prema tome da budemo otvoreniji i pristupačniji za sve, od sponzora do igrača a ujedno predstavljamo i cijelo Hrvatsko zagorje, klub nastavlja gdje je stao s nadom u bolju budućnost.

Igrači – tko je u sastavu, gdje se natječete ?

Igrački kadar čine sve domaci dečki, redom prošlogodišnji juniori koji su bili medu 4 najbolje ekipe u Hrvatskoj pa samim time i zaslužuju povjerenje koje im se daje. Njima smo priključili i trenera Renata Rumbaka koji je s njima praktički od prvog danas i sigurno je jedan od najzaslužnijih za njihov prošlogodišnji uspjeh te nekoliko iskusnih igrača poput prošlogodišnjeg najboljeg igrača lige Filipa Hanžića ujedno i kapetana kluba. Trenutno se natječemo u 2. HMNL koja je od ove godine nikad jača i nikad ne izvjesnija samim time što samo 3 ekipe ove sezone ostaju u njoj a svi ostali ispadaju u 3. HMNL. Kao i u svakom sportu favoriti i ekipe sa najviše šansi za ostanak imaju ekipe sa najvećim proračunom, ove godine to su Gorica, Rijeka i Gimka. Također tu su kvalitetni Novi Marof i Bjelovar a na nama je da svojim radom probamo izboriti najbolju poziciju i pripremamo ekipu za budućnost.

Financiranje je oduvijek problem. Kako se snalazite .- tko Vam pomaže – da li pomaže Općina, Županija, NS KZŽ i Krapina, grad u kojem igrate svoje utakmice?

Naš trenutni proračun iznosi do 200 000 kn što je u usporedbi sa Rijekom za koju se smatra da je financijski najmoćniji klub naše lige i koja je prošle godine po nekim informacijama imala četiri puta veći proračun od nas prava sitnica. Financije su kao i uvijek najveći problem. Moram naglasiti da sam preuzeo klub u situaciji koja nije najbolja i u godini u kojoj klub ima najmanji proračun. Općina koja je do sad izdvajala najviše i u kojoj smo spadali pod prioritetni dio ali više u tom rangu nismo pa samim time više ni ne dobivamo količinu sredstava koje smo dobivali do sad tako da je i to bio jedan od razloga zbog kojeg smo se lakše odlučili na promjenu imena. Isto tako grad Krapina za koji se nadamo da će se u budućnosti promijeniti jer i u kojem se natječemo od prvog dana, kao MNK JESENJE pa sad i FUTSAL ZAGORJE već punih šest godina nikad za nas nisu izdvojili nikakva sredstva. Moram priznati da smo sa županijom do sad najlakše pronalazili zajednički jezik te od njih dobivamo jedan dio sredstava što u financijskom obliku što u obliku sufinanciranja dvorane u kojoj igramo. Sa sigurnošću mogu reci da je mali nogomet sport koji ne samo u Krapini nego i šire kroz županiju ima najviše potencijala da uz KK Zabok igra 1. ligu i puni Krapinsku dvoranu uz troškove i proračun od oko 600-700 000 kn jer bazen i kvalitetu igrača koji naša okolica posjeduje vjerujem da bi htio svaki malonogometni klub – rekao nam je na kraju Goran Malogorski, predsjednik Futsal Kluba Zagorje.

Još članaka iz "Sport"

Facebook