Prethodni članak

Jedinstvo pobjedom u derbiju zadržalo vodstvo 

1. ŽNL 9. kolo: Inkop – Jedinstvo 1:3


U 9. kolu 1. zagorske nogometne lige Inkop je u derbiju dočekao Jedinstvo. Za kraj prvog kruga od tri, koliko ih se ove sezone igra u 1. zagorskoj ligi, derbi koji je izravno odlučivao o vodećoj ekipi nakon prve trećine. Naime, Jedinstvo je u utakmicu ušlo sa prvog mjesta sa 15 bodova, koliko je imao i Matija Gubec, dok je Inkop bio treći sa 14, koliko je imala i Ivančica. Odmah na 13 je pak bila Pregrada. Dakle, puno je ekipa imalo mogućnost za vodstvo, što je ovoj utakmici, igranoj u petak pod reflektorima dalo i dodatnu draž. 

Rano vodstvo Jedinstva usmjerilo utakmicu

Krenulo je fantastično za goste, čije je rano vodstvo na neki način usmjerilo utakmicu. Naime, gosti su poveli iz prve prilike, već u četvrtoj minuti.

Nakon polukontre u prilici se naša Junković i zapucao. David Mužina brani, no na odbijancu je Matija Majcenić koji je precizan i to je 0:1.

Nakon toga domaćini pokušavaju do izjednačenje, utakmica je čvrsta i tvrda, prilike se ne stvaraju lako. Najbliže izjednačenju domaćini su bili u 31. minuti, i to nakon kontre, kada se u odličnoj šansi našao Konor Mutak, no njegov udarac Igor Celjak brani i čuva vodstvo gostiju.

Do odmora nekoliko pokušaja na obje strane, što iz prekida, što ubacivanja iz igre, no većih šansi nije bilo. Igralo se pod reflektorima, uz povremenu laganu kišicu, što je s jedne strane dalo dobar ugođaj za publiku, no sigurno da je na terenu bilo teže u odnosu na utakmicu, koja bi se igrala na danjoj svijetlosti i suhom terenu. No, kako za jedne, tako i za druge.

Jedinstvo se u ovim uvjetima u prvih 45 minuta bolje snašlo i na odmor otišlo sa minimalnim vodstvom. 

Gosti potvrdili pobjedu 

I u nastavku očekivano čvrsta i tvrda utakmica, koja polako počinje dobivati rasplet u 59. minuti. Po boku se probio Majcenić, ubacio je u sredinu, gdje je obrana domaćina odbila loptu, ali na njihovu nesreću, tek do Silvija Ferčeka, koji sa nekih 16 metara precizno pogađa za 0:2.

Vrlo brzo nakon toga, u 68. minuti utakmica je praktično riješena. Nakon ubacivanja u kazneni prostor, najbolje se snašao igrač utakmice Majcenić i zabio svoj drugi gol za velikih 0:3. Istina, domaćini se nisu predavali i vjerovali su da je moguć povratak.

U 73. minuti Renato Majsec je primio jednu dugu loptu na desnoj strani, probio se nezaustavljivo i pogodio iskosa za 1:3. U 75. minuti slobodan udarac za Inkop s lijeve strane izvodi Lovro Topolovec, ali obrana izbija loptu.

Inkop kreće dalje po povratak, pokušava dugim loptama, od čega nema puno koristi, ali u 84. minuti Juraj Bajza se bori pred golom gostiju za jednu loptu i kada se već činilo da je obrana otklonila opasnost, lopta dolazi do Roberta Pavetića, koji je na lijevoj strani sam na sedam osam metara, ali puca loše, pored gola. U 89. minuti kontru gostiju po lijevoj strani potegnuo je Majcenić i spustio se prema golu i pucao ali malo pored gola. Minutu kasnije na drugoj strani Majsec se bori za jednu loptu pred golom gostiju sa dva obrambena igrača, bilo je tu i malo koškanja, no ostalo je bez opasnosti i posljedica.

U sučevoj nadoknadi Bajza izvodi slobodan udarac s desne strane, obrana odbija na drugu stranu gdje je Lešković koji puca, a Celjak brani. Pola minute kasnije Celjak je izbio još jednu ubačenu loptu i nakon toga utakmica je završila. Veliko slavlje za Jedinstvo koje je tako zadržalo vodstvo, barem do nedjelje, kada se opet bodovno s njim može izjednačiti Matija Gubec, a da bi ga i preskočio po gol razlici, treba izraženiju pobjedu.

Izjave trener: Ivan Pozaić, NK Inkop: ''U jednoj dramatičnoj utakmici izgubili smo bodove kod kuće. Mislim da je rezultat previsok, jer smo promašili neke stvorene šanse. Mislim da je malo prestrog rezultat prema nama, ali idemo dalje, nema plakanja.''

Tomica Vincelj, NK Jedinstvo: ''Čvrsta i nervozna utakmica, u kojoj smo rano poveli, bili smo u laganoj prednosti. Domaćini su forsirali duge lopte na svoje brze napadače, koji su na našu sreću ostali danas bez učinka. U nastavak smo ušli bolje, zabili gol, jedan pa drugi i mislim da je tada utakmica bila riješena. Zaslužena naša pobjeda.'' 

1. ŽNL, 9. kolo

INKOP – JEDINSTVO 1:3 (0:1)

SUCI: Kožar, Kumpar, Petriško, GLEDATELJA: 150

STRIJELCI: 0:1 Majcenić 4', 0:2 Ferček 59', 0:3 Majcenić 68', 1:3 Majsec 73' 

INKOP: Mužina, Pisk, Gorup, Topolovec, K. Mutak (59' Bajza), Lešković, Majsec, Svečnjak, Petaj (59' Čehulić), Kuljak, Pavetić; trener: Ivan Pozaić 

JEDINSTVO: Celjak, Žunar, Novački, Pernjek, Ferček, Majcenić, Kučko, Krajačić (66' Šoštarić), D. Vorih, Gregurić (86' Šoprek), Junković (78' K. Vorih); trener: Tomica Vincelj 

Još članaka iz "Sport"

Facebook