Prethodni članak
Sljedeći članak

KK Zabok raskinuo ugovor s Prgometom

Košarkaši Zaboka proteklog su tjedna dva puta izlazili na parket i u obje utakmice pobijedili. Prvo je u Bedekovčini pob


Košarkaši Zaboka proteklog su tjedna dva puta izlazili na parket i u obje utakmice pobijedili. Prvo je u Bedekovčini pobijeđen član A 2 lige-sjever, Prima Pivo Ivančica rezultatom 74:65. Zabok je na momente imao razliku veću od 25 koševa, no trener Črnjević je dao priliku svim košarkašima, što gosti koriste pa odlaze kući sa samo devet koševa manjka.

Zadnja utakmica Ljube Prgometa u Zaboku

Bila je to ujedno i zadnja utakmica Ljube Prgometa u zabočkom dresu. Zbog kršenja klupske discipline Uprava kluba raskinula je ugovor s ovim igračem mekane ruke, ali često puta tvrde glave. Prgomet je dao veliki obol u prolasku Zaboka u prvu ligu, navijači su ga zavoljeli, no trener Črnjević često je imao problema s njime.

- Gestikulirao je na svaku izmjenu, na svaku sugestiju na treningu, a nerijetko se znalo dogoditi da na treningu iznerviran šutne boce ili bilo što drugo što mu se nađe pod nogom. Takvo ponašanje više nisam mogao tolerirati. Imao je i previše kredita kod mene - govori nam Črnjević. Dugo ćemo pamtiti njegov koš Crikvenici u kvalifikacijama, ali profesionalizam je nemilosrdan i nema popuštanja za nikog, pa ni za Ljubu Prgometa.

Puno važnija utakmica odigrana je u subotu protiv starog znanca Dubrave. Iako prijateljska, utakmica je odigrana kao da je riječ o prvenstvenom susretu. Zabok je na početku utakmice vodio osam razlike, da bi u trećoj četvrtini stigao do prednosti koju nije ispuštao.

- Jako sam zadovoljan ovom utakmicom. Igrali smo čvrsto i iznimno agresivno, ali u granicama dozvoljenog, što se ne bi moglo reći za domaćina koji nije znao odgovoriti na našu igru, pa je iznerviran napravio nekoliko nesportskih prekršaja. U ovoj utakmici vidjelo se koliko će Petar Čosić značiti za našu igru. Osim sjajne uloge u organizaciji igre bio je šuterski raspoložen - završio je Črnjević. Iznimnu šutersku večer imao je i kapetan Lež koji se zaustavio na brojci 31, a od 19 slobodnih bacanja pogodio je 18.

Novo ime Domagoj Devčić

Nakon odlaska Prgometa bilo je jasno da će Zabok dovesti novog igrača na poziciju 2-3. Tako je iz Svjetlosti iz Slavonskog Broda pristigao Domagoj Devčić. On zasigurno nema šuterske kvalitete kao Prgomet, ali je raznovrsniji igrač. Devčić je rođen 1980. godine. Bio je član hrvatske juniorske reprezentacije koja je 1999. godine osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu.

Karijeru je započeo u Kvarneru, kratko je igrao prvu belgijsku ligu, a igrao je još u Zagorje Tehnobetonu i Svjetlosti. Prošle godine imao je prosjek od 7 koševa i 2 skoka po utakmici, ali je vrlo iskusan i borben, pa bi se trebao dobro uklopiti u momčad Zaboka.

DUBRAVA 87 (21, 20, 18, 28)
ZABOK 92 (15, 26, 23, 28)

ZAGREB: ŠD Dubrava, GLEDATELJA: 100, SUCI: Jurković i Palavra (oba iz Zagreba)

DUBRAVA: Bošnjak 6, Kartelo 8, Rački, Šarić, Krajačjić 16, Čuljak 15, Biško, Perković 2, Barać 11, Smiljanić 19, Bačko 4, Protić. TRENER: B. Gnjidić

ZABOK: Zadro, Ivanov 9, Lež 31, Peklarić 11, Čosić 12, Lozančić 11, Marić 10, Puljak 8, Sandrić, Veverec.
TRENER: D. Črnjević

Još članaka iz "Sport"

Facebook