Prethodni članak
Sljedeći članak

Klanjec preokrenuo, pa se morao zadovoljiti remijem

Zanimljiva utakmica u Klanjcu


Zanimljiva utakmica I. kola IV. NL-središte Zagreb-skupina A u Klanjcu u kojoj su se sastali Klanjec i Prečko završila je remijem. Svakoj je momčadi pripalo po poluvrijeme, pa na prvu kad se sve oduzme i zbroji remi je pravedan ishod, iako je Klanjec bio bliži pobjedi.

U prvom dijelu dominirali su gosti, koji su odmah krenuli s pritiskom i već u 5. minuti su poveli. Nakon kornera Repinc se neshvatljivo našao sam na pet metara od gola „zacementiranog“ Travnikara i snažno je zakucao loptu u mrežu za 0:1. Domaći prvi puta prijete tek u 39. minuti no udarac Biruša brani Klanjčić, točnije izbija loptu u korner. U samoj završnici prvog dijela opasno je prijetio Repinc, no zamalo je neprecizan.

Nastavak s puno više energije otvaraju domaćini. Stvari se vraćaju na početak u 60. minuti. Štih je ukrao loptu gotovo na centru povukao ju je i na lijevo pronašao Šinka koji prizemno ubacuje na prvu vratnicu, a kapetan Brlek ju u padu sprema u mrežu za 1:1.

Štih je pet minuta kasnije pokušao iz daljine, ali je zamalo bio neprecizan. Preokret u 71. minuti. Činilo se da će Dlesk ubaciti iz slobodnjaka s lijeve strane, no on se odlučio na udarac i prevario Klanjčića, a loptu je odsjela pod samu gredu za 2:1 i veliko slavlje domaćih. Prečko do 82. minute gotovo i nije postojalo u nastavku, a onda je nesmotreni Karlo Pavlinić bez potrebe napravio drugi žuti karton, pa je Klanjec u zadnjih osam minuta utakmice i sudačku nadoknadu ušao s igračem manje. Gosti prednost koriste nakon samo tri minute kada je u kaznenom prostoru domaćih srušen Ejofor, a sudac Puškarić uz veliko negodovanje domaćina dosuđuje kazneni udarac. Gelo čita udarac Repinca, ali bio je toliko jak da je odsjeo u mrežu za konačnih 2:2. Minutu prije kraja regularnog dijela Gelo loše ispucava loptu, ali se iskupljuje odličnom obranom opasnom Repincu. 

Domaći su čini se s pravom imali dosta primjedbi na vrlo neujednačen kriterij glavnog suca Puškarića.

KLANJEC – PREČKO 2:2 (0:1)

KLANJEC: igralište Klanjca, GLEDATELJA: 150, SUCI: Puškarić, Lesar i Knezović.

STRIJELCI: 0:1 Repinc 5', 1:1 Brlek 60', 2:1 Dlesk 71', 2:2 Repinc 85' (11m).

KLANJEC: Travnikar (46' Gelo), Leš (35' Štih), Šinko, Bogović, Zrnc, Petrović, Biruš, K. Pavlinić, Brlek (64' Janžek), F. Pavlinić (90' Golubić), Dlesk (90'+5 Kontrec). TRENER: Danijel Tomašković

PREČKO: Klanjčić, Banožić (61' Dojder, 81' Madunić), Vidović, Putnik, Jaković, Baltić, Ejofor, Adamić (77' Stipić), Repinc, Batinić, Poljak (61' Kolak).
TRENER: Stipe Tokić

CRVENI KARTON: K. Pavlinić 82' (drugi žuti karton)

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook