Prethodni članak
Sljedeći članak

Klara Sedlar treća na svijetu

Zabočka kuglačica Klara Sedlar definitvno je dokazala da spada među tri najbolje kuglačice na svijetu u ovom trenutku.


BRNO (CZE) - Prošle je godine pokorena Mađarska, a ove Češka. Zabočka kuglačica Klara Sedlar definitvno je dokazala da spada među tri najbolje kuglačice na svijetu u ovom trenutku. Možda su neki mislili da je prošlogodišnji uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj bio samo njen dobar dan, no prevarili su se. Klara je definitivno djevojka za velike stvari i najbolja je kada je najpotrebnije.
 

Iz češkog Brna gdje se održao prvo Svjetski kup, a odmah potom i Svjetsko prvenstvo za juniore Klara se vratila s tri brončane medalje. Pred sam odlazak u Brno izbornik Zdenko Sušac i trenerica Željka Orehovec rekli su nam da će biti izuzetno važno kako će Klara otvoriti svoju češku turneju nastupom na Svjetskom kupu.

Osvajanjem medalje na SK, rasterećeno bi mogla ući u Svjetsko prvenstvo koje se održavalo na istom mjestu odmah nakon završetka svjetskog kupa. Odmah u kvalifikacijama Klara je pokazala da joj medalja na Svjetskom kupu ne može izmaći. Srušila je 620 čunjeva, što je bio najbolji rezultat kvalifikacija u ženskom dijelu, samo je u muškom dijelu natjecanja Austrijanac Martin Jantos srušio više (623). Na kraju Klara je osvojila brončanu medalju.

U finalu je eksplodirala Čehinja Topicova koja je srušila 643 čunja, a Slovenka Bizjak srušila je 589 čunjeva čime je osvojila srebro. Klara se morala zadovoljiti broncom, a od srebra su je dijelila samo dva čunja. Zajedno s Adrianom Belarom, koji je bio sedmi među juniorima, osvojila je sedmo mjesto ekipno za Hrvatsku, a njih dvoje zajedno bili su osmi u konkurenciji Mix parova.

Nastup na Svjetskom prvenstvu nije započeo očekivano. Hrvatice su bile favortkinje za zlato, no ostale su bez medalje. Na kraju su bile četvrte. Pobijedile su Njemice predvođene fantastičnim kuglačicama Sinom Beisser i Saskiom Barth. One su na ovom natjecanju jednostavno bile koplje ispred svih.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook