Prethodni članak
Sljedeći članak

Košarkaši Zaboka startaju u ponedjeljak kod Dinama


Odigrano je pet od šest utakmica FAVBET Premijer lige košarkaša Hrvatske. Rezultati su uglavnom očekivani. ABA ligaši Split i Zadar ostvarili su domaće, a Cibona gostujuću pobjedu. Cedevita junior bila je uvjerljiva protiv Vrijednosnica Osijek, dok je Dubrava ostvarila vrijednu gostujuću pobjedu kod Šibenke.
Ostala je još samo jedna, najma najzanimljivija utakmica koja će se odigrati u ponedjeljak 30. rujna s početkom u 20,15 sati u KC Dražen Petrović u Zagrebu, a u kojoj će Dinamo Zagreb pred kamerama MAX Sport TV-a ugostiti Zabok. 

Iza košarkaša Dinama je naporan tjedan u kojem su odigrali dvije službene međunarodne utakmice protiv francuskog Dijona u sklopu kvalifikacija za FIBA Europe Cup. Prvo su u Zagrebu odigrali solidnu utakmicu i izgubili rezultatom 84:95, da bi u Dijonu doživjeli potpuni potop i poraz od čak 48 koševa razlike (105:57). U zagrebačkoj utakmici najefikasniji u redovima Dinama bio je Novačić s 26 koševa, dok su Kraljević i Vučić upisali po 17 koševa. U Dijonu je Kraljević postigao 17, a Novačić 11 koševa. 

U isto vrijeme trener Ivan Tomas odrađivao je sa svojim igračima „završnu glazuru“. Stižu dobre vijesti i Rajčić i Lužaić trebali bi igrati protiv Dinama. Bit će to pravi test za momčad Ivana Tomasa. 

-Sve samo ne lagana utakmica, zapravo iznimno teško gostovanje. Dinamo ima sličnu momčad kao i prošle sezone, a znamo da je igrao polufinale play off što najbolje govori o vrijednosti ove momčadi. Sigurno će učiniti sve da isperu gorak okus od ovog zadnjeg poraza protiv Dijona, no nešto će se pitati i nas. Idemo u Zagreb odigrati čvrstu i mušku utakmicu i pokušati ostvariti prvu ovosezonsku pobjedu – najavio je Tomas. 

Samo četiri dana nakon ove utakmice, Zabok će u petak 4.10. u svojoj Gradskoj dvorani u Zaboku dočekati najbolju hrvatsku košarkašku momčad – Zadar, kojeg ne moramo posebno predstavljati. Nadamo se da će Gradska sportska dvorana biti poprilično ispunjena i da će Zabok odigrati dobru utakmicu protiv aktualnog prvaka Hrvatske, koji je sjajno ušao u ABA ligu i u FAVBET Premijer ligu košarkaša Hrvatske. 

Rezultati 1. kola:
Split – Kvarner 98:90
Zadar – Alkar 94:47
Cedevita junior – Vrijednosnice Osijek 95:70
Dubrovnik – Cibona 79:84
Šibenka – Dubrava 77:81
Dinamo Zagreb – ZABOK (ponedjeljak 30.9. u 20,15 sati MAX Sport TV)

Parovi 2. kola: 
ZABOK – Zadar (petak 4.10. u 20,10 sati MAX Sport TV)
Kvarner 2010 – Alkar
Dubrava – Dinamo Zagreb
Vrijednosnice Osijek – Šibenka
Cibona – Cedevita junior
Split - Dubrovnik

Još članaka iz "Sport"

Facebook